Post navigation

«Робота над музичною формою в класі композиції»

25 листопада 2015

 

kluch_2 25 листопада відбувся семінар викладачів класу композиції шкіл естетичного виховання за участю викладача Харківської дитячої музичної школи № 9 ім. В. І. Сокальського Лариси Іванівни Донник. Тема зустрічі – «Робота над музичною формою в класі композиції». У своїй доповіді Л.І. Донник висвітлила ряд навчально-методичних і практичних питань, а саме: поняття про музичну форму, музичний період, імпровізацію, експромт і складення мелодій до тексту. Вивчення музичної форми необхідне для того, щоб розвинути в учнів художнє, мистецьке мислення, щоб вони розуміли літературну творчість, стали освіченими людьми, культурними, грамотними музикантами, а можливо, дехто з них і композитором-професіоналом. Засвоєння музичних форм є важливим засобом розвитку творчих здібностей дитини, її мислення, внутрішнього слуху, пам’яті, відчуття форми, інструменту, ансамблевого почуття, музичності. Засвоєння музичних правил дає новий поштовх до розвитку творчих здібностей юного музиканта.

 

  У семінарі взяли участь учні класу композиції, які виконали власні музичні твори для різних музичних інструментів: флейти, скрипк, фортепіано. Також пролунали учнівські вокальні п’єси.

 

  Семінар викликав велику зацікавленість і відгук з боку слухачів, які побажали Доннік Л.І. творчого натхнення та успіхів у роботі, а маленьким музикантам подальших успіхів у вивченні композиції та конкурсних змаганнях.