Post navigation

КПК бібліотечних працівників

06 квітня 2018

 

Кваліфікацію підвищили бібліотечні працівники відділів обслуговування районних (міських) публічних бібліотек м. Харкова та Харківської області

 

  Більше двадцяти п’яти бібліотечних працівників відділів обслуговування районних (міських) публічних бібліотек м. Харкова та Харківської області з 02 квітня по 06 квітня 2018 року навчалися на короткотерміновому семінарі з підвищення кваліфікації за тематикою “Особливості організації обслуговування користувачів бібліотеки у сучасних умовах”.

 

  До викладання були залучені провідні фахівці Харківської обласної універсально наукової бібліотеки (Наталія Грачова, Вероніка Ручка, Ольга Зубренко, Марина Самойлова), Харківської обласної бібліотеки для юнацтва (Тетяна Смєкалова, Вікторія Захаріна), Харківської обласної бібліотеки для дітей (Валентина Лупіцька, Роман Драган, Наталія Саліна), КЗК ЦМБ ім. Бєлінського ЦБС Дзержинського району (Олена Адайкіна), міської спеціалізованої музично-театральної бібліотеки ім. К.С. Станіславського (Тетяна Бахмет), а також викладач Харківського вищого коледжу мистецтв (Олена Мельник).

 

  Корисними були лекції з правого регулювання діяльності бібліотечних закладів та трудового законодавства України (Надія Юшина), а також питання психології ділового спілкування в бібліотеці (Лариса Семененко).

 

  З темами «Соціокультурна діяльність бібліотек та формування правової свідомості користувачів» та «Користувач – наш орієнтир: продукти та послуги сучасних бібліотек» присутніх ознайомила Наталя Грачова (головний методист науково-методичного відділу ХОУНБ).

 

  Про медіаграмотність та про роботу клубів як ефективної платформи для різнопланової роботи бібліотеки розповіла Зубренко Ольга (бібліотекар міського абонементу ХОУНБ). «Бібліотеки і розвиток україномовного розділу Вікіпедії: написання статей про культурну спадщину і видатних діячів та уродженців краю» розкрила Марина Самойлова (провідний методист науково-методичного відділу ХОУНБ). Еколого-просвітницька діяльність бібліотек та сервіси Веб 2.0, з цими питання ми виступила Вероніка Ручка (провідний методист науково-методичного відділу ХОУНБ.

 

  Фахівці Харківської обласної бібліотеки для юнацтва підготували: Тетяна Смєкалова (завідувач проблемно-аналітичного відділу) провела медіа-консультацію «Бібліотечний квест як засіб залучення молоді до бібліотеки:методика проведення». Вікторія Захаріна (завідувач відділу обслуговування) провела майстер-клас літературного квесту «Секрети українського детективу». Відбулися медіа-презентації «Креативні виставки-інсталяції відділу мистецтва ХОБЮ» та «Кулінарні таємниці створення віртуальної виставки».

 

  До уваги слухачів були запропоновані різні форми навчання: змістовні лекції, консультації, практичні та інтерактивні заняття, методичні рекомендації з професійних питань.