Post navigation

Вручення стипендій учням шкіл естетичного виховання

30 травня 2018

 

До Дня захисту дітей в обласній державні адміністрації вручили стипендії учням шкіл естетичного виховання

 

  Начальник управління культури і туризму обласної державної адміністрації Яцина Олег Анатолійович вручив учням мистецьких шкіл Харківщини щорічні стипендії «Надія Слобожанщини».

 

  Цього року її отримали 30 учнів віком від 7 до 17 років з Харкова, Куп’янська, Лозової, Люботина, Чугуєва, Харківського, Кегичівського, Дергачівського районів. Всі вони стали переможцями Міжнародних, Всеукраїнських, обласних конкурсів, оглядів, фестивалів.

 

  Серед творчо обдарованих учнів, які здобули стипендію, є музиканти-інструменталісти (вони навчаються у класах баяна та акордеона, фортепіано, домри, скрипки, віолончелі, бандури, гітара, балалайки, духових інструментів), також вокалісти та художники.

 

  «Прізвища сьогоднішніх стипендіатів вже занесені до бази даних обдарованої молоді Харківської області «Творче майбутнє Харківщини». Завтра, знаю, відбудеться відкриття в обласній галереї «Мистецтво Слобожанщини» підсумкової виставки робіт юних художників. Я щиро вітаю наших переможців та висловлюю величезну вдячність їх викладачам за любов до своєї професії, за виховання гідних громадян країни», — зазначив Олег Анатолійович.

 

  Підтримка обдарованих учнів такою відзнакою, як стипендія «Надія Слобожанщини», стає ефективним стимулом їх творчого зростання, надихає юні таланти та їх наставників на нові здобутки.

 

  Показово, що суттєва частина стипендіатів продовжує навчання у мистецьких закладах Харкова та України, підтверджуючи свою прихильність вибору, зробленому у дитячі роки під час навчання у мистецьких школах.

 

  Творчим подарунком стипендіатам став виступ студентів Харківського вищого коледжу мистецтв, які виконали яскраві вокальні твори.

 


Довідка. Стипендія заснована у 2000 році розпорядженням голови ХОДА. За 18 років її отримали 540 учнів. Більш як 80 стипендіатів обрали різні види мистецтва своєю професією. З 2012 року розмір стипендії збільшено до 700 грн.