Post navigation

День Музики в класі народного співу Балаклійської ДМШ

02 жовтня 2018

 

  Це свято зазвичай для музикантів проходить буденно й звично. Адже музика – це їхня робота, і якщо для інших галузей і сфер концерти є святковою подією, то для нас це – повсякденна праця.

  Мало хто з дітлахів, які прийшли цього дня на заняття до музичної школи, знав, що Музика, виявляється, теж святкує свій День народження. Тому уроки в цей день були не зовсім звичайними. На занятті з сольфеджіо кожен долучився до теми «Музика в житті людини» та вікторини «Послухай: музика навкруг!». Учні супроводжували свій спів шумовими інструментами, а потім слухали музику великого Моцарта. Також зацікавили малюків серії цікавих книжечок для дітей «Розповіді про музику» та «Розповіді про композиторів».

  Уроки хорового співу були присвячені творчості композитора Миколи Ведмедері. Діти з приємним здивуванням дізнались, що Микола Олексійович живе й працює в м. Лозова Харківської області. Його пісні для дітей дуже мелодійні, легко запам’ятовуються, їх приємно співати. У піснях Миколи Ведмедері – весь дитячий світ! А ще в нього багато пісень про Україну – нашу Батьківщину. Ми почали згадувати пісні Миколи Олексійовича, які є в репертуарі нашого хору «Веселка» чи солістів. Гурт «Лелеченьки» заспівав «Добрий день, матусю Україно!», а гурт «Соловейки» – «Жайворонку, заспівай!». Маргарита Коростельова виконала пісню «Вітерець» і в дуеті з Поліною Кожухар – «Черевички». Діти пригадали пісні «Веселі козачата», «Це моя Україна», «Чорний котик», «Чобітки», «Ой летять сніжинки», «Осінь», «Немає України без калини», «Вітаємо маму», «Бабусі», «Калинова сопілка», «Подарунок», «Сопілочка», «Святковий вінок», «Вишивала я рушник» та інші. Малята з великим задоволенням співали пісні й пишались тим, що їх автор – наш земляк, який живе на Харківщині.

  Ми вітаємо Миколу Олексійовича зі святом, щиро дякуємо за чудові пісні й бажаємо нових творчих знахідок, пісень, на яких буде навчатись наше юне покоління – майбутнє України.

 

Тетяна Шерстюк, викладач Балаклійської ДМШ