Post navigation

Семінар бібліотечних працівників

17 – 21 лютого 2020 року

 

Семінар з підвищення кваліфікації
завідувачів бібліотек-філій публічних бібліотек та бібліотечних працівників

 

Більше тридцяти п’яти завідувачів бібліотек-філій публічних бібліотек та бібліотечних працівників Харківської області та міста Харкова з 17 лютого по 21 лютого 2020 року навчалися на короткотерміновому семінарі з підвищення кваліфікації за тематикою “Діяльність публічних бібліотек-філій у соціокультурному просторі регіону: пошук нових форм та методів роботи”.

 

  Заняття проходили на базі Центру та провідних бібліотек міста Харкова. Слухачі мали змогу отримати консультації провідних фахівців Харківської обласної універсальної бібліотеки, Харківської обласної бібліотеки для дітей, Харківської обласної бібліотеки для юнацтва, Харківської держаної наукової бібліотеки ім. В.Г.Короленка, міської спеціалізованої музично-театральної бібліотеки ім. К.С.Станіславського.

 

  Корисними були лекції з правого регулювання діяльності бібліотечних закладів та трудового законодавства України, психологічні аспекти ділового спілкування.

 

  Велика увага була приділена розгляду питань практичної діяльності: йшлося про використання інформаційно-комунікативних технологій у роботі бібліотек, про досвід роботи харківських та зарубіжних бібліотек, були надані практичні рекомендації з організації діяльності бібліотечних закладів.

 

  До уваги слухачів були запропоновані різні форми навчання: змістовні лекції, консультації, практичні та інтерактивні заняття, методичні рекомендації з професійних питань.