Post navigation

Турнір з теоретичних дисциплін в Балаклійській ДМШ.

09 грудня 2020

 

9 грудня в Балаклійській ДМШ відбувся ІV зональний творчий турнір з теоретичних дисциплін «Ерудит», який зібрав учнів та викладачів з двох шкіл зонального методичного об’єднання – Балаклійської та Ізюмської дитячих музичних шкіл. Оцінювало змагання висококваліфіковане, компетентне та неупереджене журі: методист обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культури м. Харків Лагутіна Ніна Георгіївна, голова зонального методичного об’єднання, директор Балаклійської дитячої музичної школи Сирова Т.Є, заступник директора Балаклійської дитячої музичної школи Лимарова О.С., викладач –методист вищої категорії Шерстюк Т.А. Авторами сценарію, організаторами та ведучими заходу виступили викладачі теоретичних дисциплін Балаклійської дитячої музичної школи Самарська Олена Леонідівна та Шустова Оксана Андріївна.

 

  «Ерудит» складався з 10 конкурсів: «Візитівка», «Виправ помилку», «Секвенція», «Чорна скринька», «Музичний диктант», «Незвичайна вікторина», «Зміни жанрову основу твору». «Вгадай співацький голос». «Кросворд» та «Де логіка?», які давали конкурсантам якнайкраще проявити свої творчі здібності. Учасники команд застосовували і перевіряли свої знання з сольфеджіо та музичної літератури в нестандартних формах роботи. Таким чином, навички та уміння, що надають викладачі теоретичних дисциплін, не є відірваним від життя. Діти навчаються використовувати свої знання в повсякденному житті, що значною мірою впливає на формування мотивації до вивчення предметів музично-теоретичного циклу.

 

  Музичні паузи допомагають перепочити та сконцентруватися перед наступним конкурсом. Цьогоріч кожна команда підготувала свій виступ, На сцені лунала фортепіанна музика у виконанні Солнцевої Поліни (команда «Знаки альтерації») та Дідик Кіри(команда «Тріо музикантів», клас викладача Волик Н.В.). Цікавий номер прозвучав також у виконанні команди «Ізюмські мажори» (керівник Амелічова С.М., концертмейстер Коркіна О.Ю.).

 

  Змагання відбулося в святкові та піднесеній атмосфері та завершилося наступними результатами: звання лауреата І ступеня здобула команда Балаклійської ДМШ «Знаки альтерації»(викладачі Самарська О.Л. та Шустова О.А.), команда Ізюмської ДМШ «Ізюмські мажори» здобули звання лауреата ІІ ступеня (викладачі Амелічова С.М. та Коркіна О.Ю.), лауреат ІІІ ступеня – команда Балаклійської ДМШ «Тріо музикантів» (викладачі Сирова Т.Є., Шустова О.А.).

 

  Організатори «Ерудиту» провели захід на високому рівні, з дотриманням всіх необхідних правил та карантинних вимог.

 

  Творчий турнір з теоретичних дисциплін є новою, інноваційною формою у вивченні сольфеджіо та музичної літератури, інтегрованим видом позакласного змагання, який ось уже четвертий рік отримує схвальні відгуки учасників та колег.

 

  Адміністрація та викладачі теоретичного відділу Балаклійської ДМШ висловлюють щиру подяку високоповажним членам журі, викладачам та учням, які взяли участь у турнірі. Висловлюємо подяку відділу культури, молоді та спорту на чолі з Бідуліною Лесею Валентинівною за фінансову підтримку у проведенні заходу та сприяння естетичного розвитку підростаючого покоління.

 

За матеріалами викладача-методиста вищої категорії,
завідуючої теоретичним відділом Балаклійської ДМШ
Шустової О.А.