Post navigation

Відкритий урок викладача-методиста Волик Н.В.

28 грудня 2020

 

Відкритий урок викладача-методиста Волик Н. В. на тему: «Гра як провідний вид діяльності піаніста-початківця».

 

23 грудня 2020 р. на засіданні членів Балаклійського методичного об’єднання (фортепіанний відділ) було проведено відкритий урок викладача-методиста Волик Н.В. на тему: «Гра як провідний вид діяльності піаніста-початківця»

 

  На заході були присутні викладачі Балаклійської, Слобожанської, Донецької музичних шкіл, директор Балаклійського ЗМО Сирова Т.Є. та гість заходу – методист ОНМЦПК м. Харків Лагутіна Н.Г.

 

  Метою відкритого уроку було інтенсивне використання всіх складових форм ігрової діяльності учнів з застосуванням сучасних інноваційних методик. Це був різновид уроку-підсумку – урок-гра у казці, де учні 1-2 класів виконували ролі казкових героїв і брали участь у пригодницьких музичних змаганнях.

 

  Він складався з розминки та 5 етапів змагань, де діти в казковій ігровій формі мали змогу використати свої знання з нотної грамоти та показати рівень володіння прийомами гри на інструменті.

 

  Під час змагань учасники продемонстрували виконання своїх улюблених творів на швидкість, у незвичних умовах, а саме виконання твору у рукавичках та чергуючи з фізичними вправами. З не аби яким зацікавленням команди виконували конкурси на знання музичної грамоти. Це і запам’ятовування та викладання нот картками, які виконувала ведуча та розв’язання музичних тестів.

 

  Цінність такого уроку полягає в колективному спілкуванні, адже це була командна гра.

 

  Після проведення заходу методист Харьківського ОНМЦПК Лагутіна Н.Г. подякувала викладачеві за цікаві прийоми, які були використані на уроці. Також свою подяку висловили голова Балаклійського ЗМО Сирова Т. Є. та викладачі шкіл методичного об’єднання.