Post navigation

МЕТОДИЧНЕ ОБ’ЄДНАННЯ ВИКЛАДАЧІВ СТРУННО-СМИЧКОВИХ ІНСТРУМЕНТІВ

 


 

ОРІЄНТОВНА ТЕМАТИКА РЕФЕРАТІВ

для самостійної роботи слухачів навчально-тематичних семінарів з підвищення кваліфікації викладачів класу струнно-смичкових інструментів м. Харкова та Харківської області

 

Серпневий тиждень 2023

 

 

На допомогу викладачу

 

Типові освітні програми:

 
Типова освітня програма елементарного підрівня початкової мистецької освіти з музичного мистецтва, інструментальні класи (скрипка, віолончель)
 
Типова освітня програма середнього (базового) підрівня початкової мистецької освіти з музичного мистецтва початкового професійного спрямування, інструментальні класи (скрипка, віолончель)
 


 

Типові навчальні програми елементарного підрівня
початкової мистецької освіти:

 
Підготовчий класСкрипкаВіолончельКолективне музикування
 

Типові навчальні програми середнього(базового) підрівня

 
СкрипкаВіолончельКолективне музикування
 

 

 

ПОТОЧНІ НОВИНИ:

 


 

З ВЕЛИКОЮ РАДІСТЮ ОГОЛОШУЄМО ПОЧАТОК ПРИЙОМУ ЗАЯВОК НА УЧАСТЬ У II ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ДВОТУРОВОМУ КОНКУРСІ «BRAVO VIOLA» – 2023!

Війна завадила проведенню конкурсу в минулому році, але ми продовжуємо працювати на Перемогу та майбутнє наших дітей!
На вас чекають яскраві емоції, які подарує наше свято талантів , компетентні відгуки членів всеукраїнського журі, дипломи та спеціальні премії та призи!!!
Прийом заявок триває до 05 травня 2023 (включно)!
Детальні умови участі доступні за посиланням
 
 
 
 
 
 
 
 
 



 

Заходи 2022/2023 навчального року

 


 

ЗАВЕРШУЄМО НАВЧАЛЬНИЙ РІК
/методичні об’єднання викладачів струнно-смичкових, духових та ударних інструментів/

 

31 травня 2023
 

31 травня 2023 року в режимі онлайн на платформі Zoom відбувся організаційно-методичний семінар викладачів методичного об’єднання струнно-смичкових, духових та ударних інструментів мистецьких шкіл Харківщини за темою: «Підсумки роботи методичних об’єднань та перспективи роботи в 2023-2024 н/р».
 

Читати далі →
 


 

НАВЧАЮТЬСЯ ВИКЛАДАЧІ ДУХОВИХ ТА УДАРНИХ ІНСТРУМЕНТІВ

 

26 квітня 2023
 

У режимі онлайн, на платформі ZOOM 26 квітня 2023 року відбувся семінар викладачів духових та ударних інструментів за участі Костянтина Крепака, викладача-методиста Луганського національного університету імені Т.Шевченка та Сергія Мазура, старшого викладача Полтавської ДМШ№1 імені П.Майбороди.

Читати далі →
 


 

ЗНАЙОМИМОСЯ З ДОСВІДОМ КОЛЕГ

 

22 березня 2023
 
Сьогодні вже всі розуміють, що дистанційне підвищення кваліфікації стає невід’ємною частиною педагогічної діяльності, адже успіх учнів багато в чому залежить від того як швидко викладач навчиться всього нового та цікавого, і в цьому йому допоможе опанування певного досвіду колег по «цеху».
 
22 березня в режимі онлайн відбулося семінарське заняття методичного об’єднання викладачів струнно-смичкових інструментів за участі викладачів-методистів державного музичного ліцею імені П.Столярського міста Одеси Ганни Лаптєвої (скрипка) та Віктора Молдаванова (віолончель).
 

Читати далі →
 


 

Особливості онлайн навчання в класі скрипки

 

20 березня 2023
 

 
20 березня 2023 року 20 березня в режимі онлайн відбулося семінарське заняття викладачів струнно-смичкових інструментів за участі викладачів-методистів дитячої музичної школи №13 імені М.Коляди Світлани Малки, Людмили Конєвої та концертмейстера вищої категорії Маріанни Фіщенко за темою: «Особливості онлайн навчання в класі скрипки. Методичні поради учням-скрипалям від концертмейстера щодо дистанційного навчання».
 

Читати далі →
 


 

СЕМІНАР СТРУННО-СМИЧКОВИХ ІНСТРУМЕНТІВ

 

1 березня 2023 року
1 березня в режимі онлайн на платформі Zoom відбувся семінар викладачів струнно-смичкових інструментів за участі Ольги Шевель, завідувачки струнно-смичкового відділу Харківського музичного фахового коледжу імені Б.М.Лятошинського.

Читати далі →
 


 

НАВЧАЮТЬСЯ ВИКЛАДАЧІ СТРУННО-СМИЧКОВИХ ІНСТРУМЕНТІВ

 

27 січня 2023 року

27 січня в режимі онлайн на платформі Zoom відбулось семінарське заняття викладачів струнно-смичкових інструментів за участі Ганни Лаптевої, викладача-методиста Одеського державного музичного ліцею імені професора П.С. Столярського, заслуженого діяча естрадного мистецтва. Її викладацький та творчий досвід дозволив створити підручник для скрипалів-початківців віком від 4-5 років.

Читати далі →
 


 

Викладачі духових та ударних інструментів опановують алгоритм написання робочих програм

 

22 грудня 2022

 

22 грудня в режимі онлайн на платформі Zoom відбулось семінарське заняття викладачів духових та ударних інструментів за участі викладача вищої категорії Харківської дитячої музичної школи №14 Ірини Шелюк за темою «Корисні поради до створення робочої програми на базі типової».

Читати далі →

 


 

Кваліфікацію підвищують викладачі духових та ударних інструментів

 

18 листопада 2022
 

З 14 по 18 листопада 2022 року викладачі класу духових та ударних інструментів мистецьких шкіл Харківщини підвищували свою кваліфікацію за темою: «Творчій підхід до комплексного професійного викладання гри на духових та ударних інструментах».

Читати далі →

 


 

Знайомимося з досвідом колег

 
20 жовтня 2022
 

20 жовтня 2022 року в режимі онлайн на платформі ZOOM відбувся методичний семінар педагогічних працівників духових та ударних інструментів мистецьких шкіл Харківщини.

Читати далі →
 


 

Інноваційні технології в класі скрипки

 
22 вересня 2022
22 вересня, в режиму онлайн, на платформі ZOOM, відбулось семінарське заняття педагогічних працівників методичного об’єднання струнно-смичкових інструментів Харківщини за участі викладача – методиста Харківської дитячої музичної школи №7

Читати далі →
 


 
 

Заходи 2021/2022 навчального року

 


 

Серпневий тиждень розпочато

 

17 серпня 2022

/методичні об’єднання викладачів струнно-смичкових,
духових та ударних інструментів/

15 серпня 2022 року, в режимі онлайн, з використанням платформи ZOOM, відбувся інструктивно-методичний семінар педагогічних працівників струнно-смичкових, духових та ударних інструментів мистецьких шкіл Харківщини.

Читати далі →

 


 

Навчаються віолончелісти

 

20 січня 2022

 

19 січня відбулося перше заняття, з циклу «Секрети моєї майстерності» за участі викладача Харківської академії культури Ігоря Єременка.

Читати далі →
 


 

Цикл майстер-класів «Секрети моєї майстерності» завершено

 

09 грудня 2021

 

08 грудня в приміщенні філії Харківської дитячої музичної школи №5 імені М.Римського-Корсакова завершився цикл майстер-класів з циклу «Секрети моєї майстерності» викладача Харківського фахового вищого коледжу мистецтв Артема Дмитриченкова.

Читати далі →

 


 

Викладачі духових інструментів удосконалюють майстерність

 

11 листопада 2021

 

10 листопада в приміщенні філії Харківської дитячої музичної школи №5 ім. М.Римського-Корсакова відбулося друге заняття циклу «Секрети моєї майстерності» за участі викладача Харківського фахового вищого коледжу мистецтв.

Читати далі →

 


 

Викладачі струнно-смичкових інструментів діляться досвідом

 

04 листопада 2021
 

3 листопада на базі Харківської ДМШ №6 імені М.В. Лисенка пройшло семінарське заняття, на якому викладачі Харківської ДМШ №9 імені В.І.Сокольського – Алла ВЕРБИЦЬКА та Наталія КРАВЕЦЬКА поділились з колегами напрацюванням Читати далі →

 


Викладачі духових інструментів підвищують кваліфікацію

29 вересня 2021

 

Філія Харківської дитячої музичної школи №5 ім. М.Римського-Корсакова 29 вересня прийняла учасників методичного об’єднання педагогічних працівників гри на духових інструментах, які зібралися на перший з трьох заходів з підвищення кваліфікації.

Читати далі →

 


 

Заходи 2020/2021 навчального року

 

Секрети майстерності Інни Сташевської

11 листопада 2020

 

11 листопада 2020 року на базі Харківської дитячої музичної школи №6 імені М.Лисенка відбувся методичний захід з підвищення кваліфікації викладачів струнно-смичкових інструментів мистецьких шкіл області та міста.

Читати далі →

 


Серпневий тиждень: проведення та підсумки

27 серпня 2020

 

У відповідності до плану роботи ОНМЦПК на 2020-2021 навчальний рік 25-27 серпня пройшов традиційний інструктивно-методичний семінар методичних об’єднань педпрацівників «Серпневий тиждень». Читати далі →

 


 

ЗАХОДИ 2019/2020 НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

 


 

ЗАХОДИ 2018/2019 НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

 


 

ЗАХОДИ 2017/2018 НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

 


 

ЗАХОДИ 2016/2017 НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

 


 

ЗАХОДИ 2015/2016 НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

 


 

ЗАХОДИ 2014/2015 НАВЧАЛЬНОГО РОКУ