Post navigation

Підвищуємо концертмейстерську майстерність

30 вересня 2022

 

28 вересня завершився цикл практичних майстер-класів доцента кафедри концертмейстерської майстерності Харківського Національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського, заслуженого артиста України Володимира СОЛЯНИКОВА за темою «Можливості акомпанементу в роботі піаніста – концертмейстера з учнями різних спеціальностей. Методи та прийоми роботи з учнями з імпровізації та підбору по слуху».

  Головна ідея цього циклу – активна участь самих учасників семінарах, під час яких пан Володимир ділився власними професійними секретами, надавав поради та компетентні коментарі до виступів.

  Цикл майстер-класів включав п’ять практичних онлайн семінарів, в яких взяли участь майже 100 викладачів різних спеціальностей, піаністи-концертмейстери мистецьких шкіл Харківської області та інших міст України.

  У перших майстер-класах, що відбулися до війни, на базі школи мистецтв VolOshka music house, учні класів духових, струнних, ударних інструментів, вокального класу мистецьких шкіл Харківщини разом зі своїми концертмейстерами мали можливість показати свою виконавську майстерність під пильним поглядом майстра.

 Останні три майстер-класи відбулися у вересні, онлайн, завдяки відеозаписам учасників та безпосередньої онлайн участі Майстра на яких були розглянуті питання особливостей роботи піаніста-концертмейстера в класах народних інструментів та хореографії.

  Пан Володимир також зосередив увагу на прийомах та методах роботи, з учнями класу фортепіано різного віку та рівня підготовки, з підбору по слуху та імпровізації.

 Учасники майстер-класів подякували Майстру за проведені майстер-класи, адже саме на практиці добре засвоюється новий матеріал, який потім успішно використовується в професійній діяльності.