Post navigation

Викладачі театральних дисциплін обговорюють навчальний репертуар

15 грудня 2022

 

Сьогодення диктує певні вимоги щодо репертуарної політики мистецької освіти, зокрема театральних відділень/класів мистецьких шкіл. 15 грудня, з метою надання професійної методичної допомоги у виборі репертуару для учнівських театральних колективів, відбулося семінарське заняття викладачів театральних дисциплін за участі старшої викладачки кафедри театрознавства театрального факультету Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського Олени ЛИБО.

  Пані Олена звернула увагу на тематичне наповнення освітнього процесу та широкий спектр світових драматургічних матеріалів. Одночасно було рекомендовано звертатися до регіональних, місцевих авторів. Пані Олена ознайомила слухачів з характерними рисами та основними тенденціями сучасного театрального мистецтва, новими формами та прийомами світових поетичних, драматургічних матеріалів.

  Окрему увагу було приділено питанням здобуття необхідної інформації в мережі Інтернет, анонсовано фахові сайти та цікаві посилання.

  Пані Олена також побажала викладачам напрацьовувати свої власні цікаві та якісні репертуарні матеріали, що викликають інтерес учнів у відповідності до їх вікових особливостей.

  Користуючись нагодою, викладачі театрального мистецтва обговорили поточні питання стосовно методичної роботи, співпраці з Центром та перспектив роботи в другому півріччі.