Post navigation

08 квітня 2023
 

БІБЛІОТЕЧНІ ПРАЦІВНИКИ ПІДВИЩУЮТЬ КВАЛІФІКАЦІЮ

 
З 03 по 07 квітня 2023 року в режимі онлайн на платформі Google Meet відбулося підвищення кваліфікації завідувачів бібліотек-філій публічних бібліотек та бібліотечних працівників Харківської області за темою «Підвищення професійної компетентності бібліотечних працівників: нові пріоритети і вимоги». Слухачами стали 29 бібліотечних працівників.
 

В рамках проведення підвищення кваліфікації були розглянути наступні питання: правове регулювання діяльності бібліотечних закладів; законодавче регулювання трудових відносин в Україні; культура ділового мовлення; бібліотека в соціальних мережах; актуалізація бібліотечних фондів; комплектування та списання бібліотечних фондів; бібліотека – хаб цифрової освіти; важливі аспекти бібліографічної та краєзнавчої діяльності бібліотек територіальних громад; технології формування читацької активності; вітчизняний та світовий досвід промоції читання та багато інших питань.
 
Слухачам були надані рекомендації щодо впровадження та використання інформаційної підтримки бібліотечних працівників в умовах розвитку сучасних інформаційних технологій.
 
Заняття проводилися в різноманітних формах: бесіди, лекції, презентації круглий стіл. Зі слухачами спілкувались та проводили лекції  провідні фахівці бібліотечної галузі та працівники інших інституцій.
 
За круглим столом колеги обмінялися досвідом роботи бібліотечних закладів області під час воєнного стану.
 
П’ятиденний семінар з підвищення кваліфікації ще раз підтвердив, що кожен бібліотекар сьогодні має активізувати свою діяльність – підвищити якість бібліотечно-інформаційного обслуговування, використовувати в роботі сучасні інформаційно-комунікаційні технології, займатися постійною самоосвітою, впроваджувати в практику роботи кращий інноваційний досвід колег.