Post navigation

Майстер-клас Міхеєва Бориса Олександровича

Майстер-класи для викладачів класу домри

 

miheev_domra_4052 29.10.2014 року Центром проведено МАЙСТЕР-КЛАСИ для викладачів класу домри шкіл естетичного виховання міста Харкова та Харківської області, які провели викладачі кафедри «Народні інструменти України» Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського: Міхеєв Борис Олександрович, професор кафедри, заслужений діяч мистецтв України за темою «Проблемні питання в роботі з учнями старших класів. Система роботи над гамами» та Костенко Наталія Євгеніївна, доцент кафедри, кандидат мистецтвознавства, за темою «Проблемні питання в роботі з учнями молодших класів».

 

  Харківська професійна домрова школа відома не тільки у нашій країні,а й далеко  за її межами. Вона постійно розвивається та удосконалюється, завдяки талановитим та творчим особистостям, які, безумовно, у свою чергу виховують талановитих виконавців на домрі. Відомий музикант – виконавець, композитор, викладач класу домри Борис Олександрович Міхеєв на майстер-класі з студенткою 1 курсу  університету мистецтв Воробьовою Аллою представив та прокоментував ідею створення власної системи роботи над гамами. Ця система вже набула популярність та розповсюдження у навчальних закладах мистецтв різного рівня, тому авторський показ викликав у фахівців  велику зацікавленість.

 

miheev_domra_3140   Костенко Наталія Євгенівна, у минулому учениця Бориса Олександровича, вже відома, як музикант-виконавець, автор багатьох наукових статей та викладач. У майстер-класі взяли участь учні Наталії Євгенівни з дитячої музичної школи №12 ім. К.Шульженко Звягінцева Катерина та Онищенко Мстислав та ученицею дитячої музичної школи №3 ім. М.Кармінського Андрущенко Веронікою (клас Рибалко С.М.). Ґрунтовно та яскраво Наталія Євгенівна провела заняття висвітлив найбільш проблемні питання у роботі з учнями молодших класів.

 

   Кожен з присутніх, отримав професійний, корисний методичний матеріал для подальшої роботи, як з учнями молодших класів,так і старших класів. У найближчій перспективі Центр планує проведення майстер-класів у постійно діючому циклі “Секрети моєї майстерності”, де і Міхєєв Б.О., і Костенко Н.Є. більше часу приділять зазначеним питанням.