Post navigation

Майстер – класс Міхєєва Б.О.

Видання  збірки «Системи гам та арпеджіо для чотириструнної домри»

06 січня 2016

 

IMG_4592  Напередодні Дня народження (9 січня) хочеться, з вдячністю, говорити про Міхєєва Бориса Олександровича, професора Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського, заслуженого діяча мистецтв України, одного з видатних діячів Харківщини. 

 

  Він розробив та створив авторську школу професійного навчання та розвитку виконавства на народному струнно – щипковому інструменті домра. Більш 20-ти років існує створена ним «Система гам та арпеджіо для чотириструнної домри» (кобзи), на якій , зрозуміло, виросло вже не одне покоління виконавців. Маючи рукописний екземпляр , вже і на ксероксі не можливо було зробити якісний варіант.

 

   Можливість співпраці з  Борисом Олександровичем, завжди надає нам творчого та професійного натхнення та розвитку.

 

Декілька творчих сторінок …

 

  У листопаді 2015 він працює головою  журі Обласного конкурсу юних виконавців на народних інструментах (балалайка, бандура, домра, цимбали).

 

  У грудні 2015 року проводить  майстер-клас  за темою: «Розвиток технічного рівня учня. Особливості роботи над гамами та арпеджіо, за авторською системою», на якому проводилась відео – зйомка та збулась мрія, не тільки Бориса Олександровича, а всіх, хто мав нагоду бути свідками вручення типографського видання  збірки «Системи гам та арпеджіо для чотириструнної домри» (кобзи). Можливість видання  з’явилась завдяки комп’ютерній верстці, яку зробила Костенко Наталія Євгенівна, доцент Харківського національного університету мистецтв ім.І.П. Котляревського, кандидат мистецтвознавства, тепер вже колега Бориса Олександровича, яка, в свій час, у нього сама проходила та вивчала її, та, безумовно, Самоваровій Тамарі Михайлівні, директору Обласного навчально – методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів, заслуженому працівнику культури України, яка сама організувала видання цієї збірки.

 

   У рамках курсів підвищення кваліфікації у грудні 2015 року, Борис Олександрович проводить семінарське практичне заняття за темою:
«Робота з оркестром народних інструментів. Творчий обмін досвідом»
На пленарному засіданні Науково-практичної педагогічної конференції, 09 грудня 2015року, виступає з доповіддю за темою «Основи відбору та редагування скрипкових творів для домри».

 

  Можливість спілкування з Борисом Олександровичем, плани до подальшої роботи, надають перспективи творчої діяльності для всіх заінтересованих фахівців.