Post navigation

Свято музики у дитячій школі мистецтв №3

12 жовтня 2016

 

bufer-obmena01  Напередодні міжнародного дня музики у рамках проекту «Музика об’єднує» у Дитячої школі мистецтв №3 відбувся святковий концерт за участю викладачів та випускників школи. Привітати своїх педагогів завітали у минулому випускниці школи мистецтв,а у теперішній час студентки двох провідних мистецьких закладів Харкова – Анна Аулова (студентка ХНУМ ім.І.П.Котляревського) та Вероніка Зав’ялова (студентка ХДАК).

 

  Приємною несподіванкою були ансамблеві виступи викладачів школи: струнного квартету та інструментального тріо. Ініціаторами тембрового експерименту у формі тріо були завідуючі оркестровим, народним та теоретико-хоровим відділеннями: Гненний Олександр Миколайович (флейта), Золотько Аліна Михайлівна (гітара), Почипецька Неля Василівна (синтезатор). Не менш неочікуваним був викладацький склад музикантів струнного квартету, а саме два викладача скрипки: Бехбудова Олена Дмитрієвна та Сергій Анатолійович Теренько (альт), молодий педагог Анастасія Ігоревна Шебанова, яка є також випускницею школи мистецтв №3 по класу віолончелі та заступник директора з навчально-виховної роботи Жигалова Катерина Євгеніївна, у минулому випускниця класу скрипки ХССМШі. У виконанні цих колективів слухачі почули музику французьких композиторів. Викладач духових інструментів Павло Миколайович Кулішкін вразив присутніх майстерністю грати одразу на трьох інструментах: двох саксофонах (сопрано та альт) та кларнеті.

 

  До участі у святі долучилися танцюристи з хореографічного колективу «Арлекін» та художниця Ангеліна Мельник. Дівчинка майстерно зобразила на своїй картині дуже рідкісний музичний інструмент – арфу, грі на якій також тепер можна навчитися і в нашій школі. Гостями свята були солісти Харківської філармонії: лауреат міжнародних конкурсів, баяніст Дмитро Жаріков та солістка ансамблю народних інструментів «3+2» Світлана Пихтіна, яка також працює викладачем школи мистецтв №3.