Post navigation

30 років у вирі мистецтв

26 грудня 2016

 

  Ось вже протягом 30 років у благодатних стінах дитячої школи мистецтв смт Нова Водолага у вирі безкінечних подій та заходів зростає не одне покоління талановитих і обдарованих дітей. Так, саме талановитих і обдарованих. Підтвердженням цього було театралізоване дійство з нагоди 30-річчя школи.

 

  З нетерпінням чекали цей день випускники, батьки і учні. Відчинивши двері, гості потрапляли в імпровізований «Театр імені В.Ю. Євтушенка», про який він так мріяв, створюючи у 1986 році навчальний заклад нового комплексного типу. Саме синтез і поєднання видів мистецтва лягли в основу роботи педагогічного та учнівського колективів. З перших кроків гості відразу потрапляли в затишну та творчу атмосферу. Арлекін, в ролі якого була Ксенія Носенко, запрошував відвідати виставкові зали, де були представлені роботи учнів з живопису, графіки, композиції, декоративно-вжиткового мистецтва, «Сувенірну крамничку» та незвичайний маленький «Буфет». Все було як у справжньому театрі. Стан і настрій створював педагогічний ансамбль «Креативні замальовки». У фойє родинне дерево закладу «Міцне коріння – квітуче гілля» розповідало про зірочок, котрі обрали шлях у мистецтво і творчість.

 

 А найбільш хвилюючими моментами були зустрічі з випускниками закладу, які швидко подорослішали, стали красивими і професійними майстрами. Посмішки, привітання, сльози радості зустрічі бриніли на очах.

 

  Останній дзвінок, до концертної зали заходять голова Нововодолазької районної ради С.О. Ротач, керівник апарату РДА О.С. Смірнов, секретар Нововодолазької селищної ради Н.Є. Степаненко, начальник відділу культури і туризму Нововодолазької РДА Волотка О.В., методист ОНМЦ ПК Н.Г. Лагутіна, викладач Харківського музичного училища О.Г. Ковенєва.

 

  Як завжди, на честь ювілею звучали слова привітання. Яскраві концертні номери супроводжувалися кадрами з історії школи.

 

  Озираючись на шлях, який пройдено, можна сказати, що роки напруженої, енергійної, спільної творчої праці були не марними, вони принесли чудові плоди. І ці плоди, насамперед, це сотні дитячих душ, які доторкнулись до дивовижного світу мистецтва. І дитячі мрії, які втілилися у життя завдяки дитячій школі мистецтв. Хочеться вірити, що заклад буде жити і творчо розвиватися й надалі, виховувати нові покоління, нові таланти, запалювати нові зірки на небосхилі творчості.