Post navigation

«За світло те, що темряву здолало!»

18 січня 2017

 

  Під таким гаслом відбувся у місті Харкові Всеукраїнський «Вертеп-Фест 2017», в якому зібралося більш ніж 50 колективів із 18 регіонів країни. Серед них був і творчий колектив Нововодолазької дитячої школи мистецтв «Креативні замальовки».

 

  Урочиста хода вертепних колективів заполонила весь центр міста. Колядки, щедрівки, привітання чулися навкруги. Пройшовши у параді вертепів  колектив ДШМ розмістився на центральній локації біля пам’ятника Т.Г. Шевченка. На умовному майданчику нововодолажчани представили театралізоване дійство «Хай буде радість у вашій хаті!» на основі традиційної вертепної драми, яка складалася з двох частин: релігійної та побутової. Спеціально для виступу майстер Роман Манн виготовив справжній вертепний ляльковий театр з трьома поверхами. Викладачі художнього відділення разом зі своїми учнями створили ляльки та декорації. У цьому театрі викладачами В.А. Манн та Н.Ю. Євтушенко були відтворені сцени про народження Ісуса Христа у Віфлиємі за біблейськими мотивами. Музичний супровід до вертепної вистави створювали Микола Трохимович і Раїса Єгорівна Калініни та педагогічний вокальний ансамбль викладачів ДШМ. У ролі персонажів із побутового життя виступали Н.Ю. Євтушенко, В.М. Мірошниченко, О.Ф. Абдула, Н.М. Онацька, О.В. Шопіна. Справжньою «зіркою» заходу стала наша Коза, яку виконувала К.М. Дігтяр. Вона засвітилася на всіх телеканалах України. Нововодолажчани дарували позитивні емоції та веселий настрій. Глядачі із задоволенням та цікавістю спостерігали за дійством, вигукуючи «Водолага, вы лучшие!». Цей проект охоплював усе місто, тому колектив ще двічі виступав на запланованих майданчиках у торгівельних центрах.

 

  Колектив школи дякує голові районної ради С.О. Ротач та районному відділу освіти за те, що допомогли взяти участь у заході.

 

За матеріалами директора дитячої школи мистецтв смт Нова Водолага А.Ю. Абрамович