Post navigation

Семінар «Репертуарні можливості дитячого голосу…”

10 жовтня 2018

 

  10 жовтня 2018 року в приміщенні ДМШ №3 ім.М.В.Кармінського відбулося семінарське заняття для викладачів класу сольного співу мистецьких шкіл Харківської області та м. Харкова, в якому взяли участь 50 викладачів класу сольного співу. Тема семінарського заняття «Репертуарні можливості дитячого голосу. Специфіка роботи над творами старої італійської школи (17-18 сторіччя); українськими народними піснями» об’єднала в собі найбільш складні та важливі питання у роботі викладача саме з учнями-вокалістами:

 

– роль репертуарної політики в питаннях охорони дитячого голосу;
– особливості підбору репертуару для учнів молодших класів;
– значення українських народних пісень в роботі з учнями класу сольного співу;
– робота над класичними творами (італійська мова), поєднання звука та слова;
– важливість літературного тексту при підготовці виконавця-вокаліста.

 

  Семінарські заняття проводила Гребенюк Наталія Евгенівна, професор Харківського національного університету мистецтв ім..І.П.Котляревського. Гребенюк Н.Є. надавала науково обґрунтовані відповіді та практичні поради викладачам для подальшої успішної викладацької роботи. Велика активність учасників семінару свідчила про актуальність питань, що були обговорені на занятті.

 

  Після закінчення теоретичної частини було проведено майстер-клас з учнями мистецьких шкіл області та міста. Гребенюк Н.Є. на практиці пояснювала основні аспекти роботи викладача з учнем- вокалістом. У роботі майстер-класів взяли участь зі своїми учнями викладачі класу сольного співу Люботинської ДМШ, ДМШ№ 11 та ДМШ № 9 ім. В.Сокальського.

 

  По закінченню роботи семінару викладачі щиро подякували Гребенюк Наталії Евгенівні та виказали щире задоволення професійним рівнем роботи семінару, творчою атмосферою та настроєм, що панували на занятті.