Post navigation

Підвищення кваліфікації

КПК для викладачів історії образотворчого мистецтва художніх шкіл та художніх відділень шкіл естетичного виховання м. Харкова та Харківської області

 

     28 вересня поточного року закінчили роботу курси підвищення кваліфікації викладачів історії образотворчого мистецтва шкіл естетичного виховання області. Свій фаховий рівень підвищили 29 осіб. Унікальність тематики курсів (методологія викладання історії образотворчого мистецтва) полягає, по-перше, в її багатогранності, а по-друге, в тому, що є велика кількість наукового та наочного матеріалу, але, на жаль, відсутня достатня кількість спеціалістів, які можуть об’єднати ці матеріали в єдину систему. Тому робота курсів була побудована за принципом поєднання лекційного матеріалу, практичних занять та масових заходів з метою найбільшого розкриття теми.

     Так були побудовані заняття у Харківському художньому музеї,присвячені роботі з архівним фондом, заняття доцента Харківської державної академії дизайну і мистецтв Мархайчук Н.В. про український живопис кінця ХІХ — початку ХХ сторіч.

   Великий резонанс серед слухачів курсів викликали лекція викладача Харківського художнього училища Коваля О.В. про Київську та Одеську школу живопису, лекція завідувача дореволюційного відділу Харківського художнього музею Денисенко О.Й., присвячена Харківській школі живопису, лекція завідувача довідково-бібліографічного відділу Міської спеціалізованої музично-театральної бібліотеки ім. К.С. Станіславського Бахмет Т.Б. про життя та творчість харківських художників П.О. Левченка та С.І. Васильківського.

    Заняття на курсах супроводжувалися відеоматеріалами. Слухачі мали можливість ознайомитися з матеріалами архівних фондів.

    В рамках курсів слухачі відвідали галерею “Маестро”, Харківську муніципальну галерею, “Ярмілів центр” та інші виставкові зали міста.