Post navigation

Завершення фестивалю “Арена дружби”

7 ЖОВТНЯ ЗАВЕРШИЛАСЬ ЦИРКОВА ФЕЄРІЯ У СТАРОМУ ЦИРКУ

 

   До багатої палітри фестивальних та конкурсних мистецьких заходів, що проводить Обласний навчально-методичний центр підвищення кваліфікації додалася ще одна яскрава барва – фестиваль Дні дитячого цирку в Харкові “Арена дружби”.

    У цирковому форумі взяли участь колективи майже зі всіх куточків України від Заходу до Сходу, від Півночі до Півдня. Загалом, фестивальна програма складалася з виступів двадцяти сьома циркових колективів — а це понад 160 юних артистів віком від 6 до 20 років. Фестиваль, при вельми щільному графіку і коротких перервах, проходив три дні.

    Всі три дні вирували емоції та хвилювання організаторів фестивалю, юних артистів, їх наставників та глядачів. Різні за змістом виступи учасників представляли в основному класичні, традиційні стилі циркового мистецтва: акробатика, жонглювання, повітряна гімнастика, силачі, каучук.

    Як зазначив у своєму виступі начальник Управління культури і туризму обласної державної адміністрації Дмитро Павлович Кузнєцов, фестиваль об’єднав активну, енергійну, веселу і талановиту молодь закохану в цирк і був найколорітнішій та найбільш масштабний ніж минулого року. Завершився фестиваль чудовим гала-концертом на арені Старого цирку і звісно, теплим прощанням його учасників та очікуванням нових зустрічей на наступному фестивалі.