Post navigation

Майстер-клас голови ПЦК “фортепіано” Чередниченко О.В.

24 квітня 2013

 

 

    24 квітня 2013 року в приміщенні дитячої школи мистецтв №3 — майстер-клас голови предметно-циклової комісії “фортепіано” Харківського музичного училища ім. Б.М. Лятошинського Чередниченко Ольги Вікторівни за темою: “Проблеми інтонування та слухового контролю в творах різних стильових напрямів”. Кількість слухачів — 141 особа (105 — з повною вищою освітою, 36 — з неповною вищою освітою; 111 — з міських шкіл, 30 — з обласних).

    За висновками обласного конкурсу юних піаністів, який відбувся 20-23 березня, проблеми інтонування, слухового контролю та розуміння стильових особливостей творів учнями є найактуальнішими на фортепіанних відділах майже всіх шкіл. Тому даний майстер-клас був своєчасним і корисним для слухачів.

    Викладач провела відкриті заняття з учнями: Кравченко Віталієм (ДШМ №3), Моісеєко Романом, Мачинською Діаною (ДШМ №4), надаючи в процесі занять різноманітні конкретні рекомендації за означеною темою. Слухачі були в захваті від блискучих та образних порівнянь викладачки. Виступ студентів ХМУ Демської Наталії та Петровського Ярослава, як логічний висновок, завершив заняття.

   Практика показала, що проведення майстер-класів, семінарів та відкритих уроків з провідними викладачами ХМУ, ШЕВ та ХССМШі є найбільш ефективною практичною формою надання методичної допомоги викладачам.

 

ДИВИТИСЯ ФОТО