Post navigation

Семінар викладачів класу акордеона та баяна

Семінарське заняття викладачів

класу акордеона та баяна

 

IMG_1981   19.11.2014 відбулось семінарське заняття викладачів класу акордеона та баяна шкіл естетичного виховання міста Харкова та Харківської області.

 

   Власним досвідом роботи з учнями середніх та старших класів та проблемами з підбору репертуару поділилися  викладачі дитячої музичної школи №9 ім. В.Сокальського Садовська Лілія Володимирівна та Єрьоменко Олександр Іванович

 

IMG_2041   У теоретичній частині виступу Олександр Іванович звернув увагу слухачів семінару на проблемні питання в освоєнні музичного інструменту та дуже ґрунтовно розповів про основні навички, що необхідно надавати учневі з перших кроків і послідовно їх розвивати. Практичну частину він провів з власними учнями Тенохут Андрієм (3 клас) та Каменєвим Романом (8 клас), які продемонстрували на інструменті деякі початкові навички посадки та постановки рук і ніг, оволодіння першими гральними рухами;  роботу над штрихами (нон-легато, легато, стаккато), міхом, технічними труднощами; підбором на слух та інше. Садовська Лілія Володимирівна висвітила другу частину теми семінарського заняття – проблеми підбору навчального репертуару учнів класу баяна та акордеона. Представлений нотний матеріал був розподілений на розділи: інструктивний (вправи, етюди); п’єси педагогічного репертуару та концертного репертуару і п’єси для самостійного опанування. Кожен розділ був прокоментований з відповідними методичними рекомендаціями, що сприяють грамотному використанню творів у роботі викладачів з учнями.

   Проведене семінарське заняття викликало велику зацікавленість слухачів, які мали можливість поспілкуватися  з відомими колегами по «цеху» та отримати певні методичні поради для подальшої роботи.