Post navigation

Майстер-класи Булгакова Є.С. та Барсукова А.І.

Майстер – класи для викладачів класу балалайки

 

IMG_2318  03.12.2014 року відбулися майстер-класи Булгакова Євгена Сергійовича, викладача дитячої музичної школи №9 ім. В.Сокальського та Барсукова Антона Ігоревича, викладача дитячої музичної школи №1 ім. Л.Бетховена за темою «Особливості роботи з учнями класу балалайки».   

 

IMG_2307   Євген Сергійович з учнями свого класу Гросс Андрієм та Коробовим Михайлом  звернув увагу слухачів на проблеми, пов’язані з роботою над постановкою виконавського апарату учнів молодших класів, розкрив питання посадки та постановки рук, засвоєння грифу та змін позицій, роботи над “бряцанием”, оволодінням гітарних прийомів.

 

  Антон Ігоревич з учнем Прокудіним Тарасом продовжив розпочату тему  продемонстрував та прокоментував особливості засвоєння та методи роботи над новими комбінованими прийомами гри на балалайці.

 

IMG_2345   Присутні викладачі класу балалайки із зацікавленістю вислухали поради молодих колег, висловили побажання щодо створення методичного посібника з наданого  матеріалу та  подальшого його обговорення.

 

  Майстер-класи Булгакова Є.С. та Барсукова А.І. ще раз підтвердили перспективність розвитку Харківської школи балалайки.

 

  На завершення зустрічі Барсуков А.І. у супроводі знаного концертмейстера національного університету мистецтв ім. І.Котляревскього Міленіної Т.В. яскраво і майстерно виконав декілька відомих творів для балалайки.