Post navigation

Третій день Вересневого тижня

9 вересня 2015

 

Методичні засідання викладачів духових і ударних інструментів та викладачів вокально-хорових дисциплін.

 

vokalno_horovi 09   Засідання методб’єднання викладачів вокально-хорових дисциплін відбулося у приміщенні дитячої музичної школи № 6 ім. М. В. Лисенка.

 

  Методист центру Борисевич Ж. В. ознайомила присутніх з підсумками роботи методjб’єднання викладачів вокально-хорових дисциплін за минулий навчальний рік та з планом роботи на 2015-2016 навчальний рік.  

 

vokalno_horovi 15  Під час проведення засідання, досвідом з навчально-методичної роботи поділилась зав. вокально-хоровим відділом ДМШ № 6 ім. М.Лисенка І.В.Коваль. Вона розповіла про історію відділу, творчу діяльність викладачів-хормейстерів школи, відкрити уроки і методичні доповіді, участь учнів у відкритих та обласних заходах. Викладач відділу М.В. Голенко доповнила доповідь методичними рекомендаціями і порадами стосовно репертуару учнівських хорів, розспівок тощо.

 

  На розгляд учасників засідання було також представлено нову збірку хорових творів «Співає хор «Мрія», складену викладачами Харківської дитячої хорової школи А.А. Бібко та В.А. Портним, що розкриває 30-річний досвід практичної роботи укладачів з дитячим хоровим колективом старшого шкільного віку.

 

duhovi i udarni 06  Засідання методб’єднання викладачів духових і ударних інструментів відбулося на базі дитячої музичної школи №13 ім. М.Коляди.

 

  Аналіз зробленого за минулий навчальний рік, завдання над якими доведеться напружено працювати протягом 2015-2016 навчального року – такою була тематика розмови викладачів та методиста Центру Добровольської-Войнорович І.К. Вона детально зупинилася на висновках проведеного минулого року конкурсу ансамблів, відмітила зацікавленість учасників до колективної творчості, поліпшення виконавського рівня, виконання різноманітного та цікавого репертуару як українського так і класичного, звернула увагу на висновки журі конкурсу.

 

duhovi i udarni 21  Власні напрацювання з досвіду організації навчально-методичної роботи відділу духових та ударних інструментів представив зав. відділом дитячої музичної школи №7 ім. М.Мусоргського, провідний викладач класу саксофону Снег Борис Олександрович.

 

  Жвавий інтерес слухачів викликали виступ учнів школи, викладачі цікавились методикою викладання, репертуаром, організацією самоосвіти викладачів.

 

  Наприкінці зустрічі присутні обговорили і з’ясували низку поточних організаційно-методичних питань.