Post navigation

Підвищення кваліфікації викладачів класу акордеона та баяна

Короткотермінові семінари з підвищення кваліфікації викладачів класу акордеона та баяна

 

p3152521  Згідно з планом роботи Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів на 2015-2016 навчальний рік 15-16.03.2016, 22-24.03.2016 року були проведені короткотермінові семінари з підвищення кваліфікації викладачів класу акордеона та баяна початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (шкіл естетичного виховання) міста Харкова та Харківської області за темою: «Проблемні питання академічної педагогіки у класі баяна, акордеона в сучасних умовах».

 

  Відбулись практичні, теоретичні та виїзні заняття. В їх проведенні використовувались різноманітні творчі форми. Вони були спрямовані на удосконалення методики викладання гри на акордеоні та баяні, проблемним питанням академічної педагогіки у класі баяна, акордеона в сучасних умовах, особливості роботи концетмейстера та питаннях збереження професійної фахової освіти в школах естетичного виховання.

 

В соціально – гуманітарному модулі:

 

Задихайло Олена Анатоліївна, доцент ХДПУ ім.Г.С.Сковороди,кандидат юридичних наук розповіла про правове регулювання діяльності позашкільних навчальних закладів в Україні та про основи трудового права в Україні.;

 

Сухленко Ірина Юріївна, доцент кафедри загального та спеціалізованого фортепіано ХНУМ ім. І.Котляревського, кандидат мистецтвознавства розкрила питання: особливості роботи з обдарованою дитиною, вікові та психологічні характеристики,підготовка до концертного виступу;

 

Іванова Ірина Борисівна, докторант КНПУ ім. І.Драгоманова, кандидат філологічних наук донесла до слухачів курсів дуже важливу тему «Труднощі перекладу фахової термінології»;

 

Гончарова Олена Миколаївна, куратор-методист ОНМЦПК розповіла про критерії оцінювання навчальних досягнень учнів музичних шкіл (музичних відділень шкіл мистецтв) з предметів спеціального циклу та надала методичні рекомендації до заповнення індивідуального плану учня.

 

В професійно – орієнтовному (фаховому) модулі:

 

Садовська Лілія Володимирівна, викладач Харківської дитячої музичної школи №9 ім. В.І.Сокальського провела семінарське заняття за темою «Проблеми педагогічного репертуару в класі акордеону та баяну».

 

Снєдков Ігор Іванович, професор Харківського національного університету мистецтв ім. І.П.Котляревського, заслужений діяч мистецтв України, для слухачів семінарів з підвищення кваліфікації представив багатогранні теми «Харківська школа баяно – акордеоного мистецтва: генезис становлення та кращі імена», «Дуети баяністів Слобожанщини: відомі та невідомі постаті». Також звернув увагу на де які питання роботи баяніста (акордеоніста) – концертмейстера.

 

Стецюк Петро Федорович, концертмейстер Харківської дитячої музичної школи №9 ім.В.І.Сокальського розповів про «Особливості роботи баяніста (акордеоніста) –концертмейстера» та поділився прикладами з власного досвіду.

 

Назаренко Олександр Іванович, професор Харківського національного університету мистецтв ім. І.П.Котляревського, заслужений діяч мистецтв України, провів майстер-клас з оркестром акордеоністів та баяністів Харківського національного університету мистецтв ім. І.П.Котляревського за темою «Проблеми репертуару та виконавства оркестру баянів та акордеонів». Для присутніх це була унікальна можливість спілкування з професійним колективом такого рівня. Ознайомлення з особливостями кожного представленого твору, завдяки дивовижній ерудиції керівника Назаренка Олександра Івановича, відомого музиканта – професіонала, мали велике пізнавальне значення для всіх слухачів.

 

  Також дуже важливими для фахівців було розкриття тем «Загальномузичні та специфічні штрихи та прийоми гри на акордеоні» та «Баяніст (акордеоніст) – концертмейстер».

 

  Газдюк Галина Георгіївна, викладач-методист, голова ПЦК «Теорії музики» Харківського музичного училища ім.Б.Лятошинського, кандидат мистецтвознавства, в третій раз, тепер вже перед викладачами класу акордеона та баяна провела семінарське заняття за темою «Жанри та форми у виконавській практиці». Знову була підтверджена необхідність спілкування слухачів з фахівцем такого профілю.

 

  Вострікова Марина Сергіївна, головний бібліотекар – методист міської спеціалізованої музично – театральної бібліотеки ім. К.С. Станіславського підготувала та представила прекрасну презентацію з відеоматеріалом за темою «Великий перетворювач танго Астор П’яццола». Викладачі класу акордеона та баяна виказали велику вдячність Марині Сергіївні за наданий цікавий пізнавальний матеріал.

 

  Активність слухачів короткотермінових семінарів з підвищення кваліфікації викладачів класу акордеона та баяна початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (шкіл естетичного виховання) міста Харкова та Харківської області за темою: «Проблемні питання академічної педагогіки у класі баяна, акордеона в сучасних умовах»», їх інтереси, поняття та цілеспрямованість до удосконалення, виявили себе на відкритому захисті рефератів та на обговоренні за круглим столом.

Перегляд фото у профілі GOOGLE ?