Post navigation

День народження Музики

12 жовтня 2016

 

img_171134  29 вересня в рамках арт-проекту Обласного навчально-методичного центру «Музика об’єднує» в дитячій музичній школі №3 ім. М. В. Кармінського відбувся святковий концерт, присвячений Міжнародному Дню музики.

 

  Музична рада ЮНЕСКО заснувала свято мистецтва, назвавши 1 жовтня Міжнародним Днем музики! А в цьому році це свято відзначають вже 41-й раз! Міжнародний день музики був встановлений в 1975 році за ініціативою класика ХХ століття, композитора Дмитра Шостаковича. І цей день тепер можна назвати Днем народження Музики!

 

  Викладачі та учні школи підготували святковий концерт, відбулося посвячення першокласників у Музиканти, а начальник відділу культури Холодногірського району Марина Михайлівна Лісойван урочисто вручила посвідчення. Батьки та учні також привітали викладачів з Днем Вчителя.

 

  Музика завжди була і буде найбільшим мистецтвом, гідним подяки та захоплення. Вона змушує людей плакати і сміятися, вона чіпає найчутливіші струни їхніх душ. У кожного мистецтва є своя мова: живопис говорить з людьми за допомогою фарб, кольорів і ліній, література – за допомогою слова, а музика – за допомогою звуків. Ніхто не може встояти перед магічною і чарівною силою мистецтва – великою силою, що підкорює народи і живе у віках!

 

  Міжнародний День музики реалізує ідею зближення і дружби між народами, взаємного збагачення культур, адже мова музики інтернаціональна і зрозуміла всім, хто відчуває. Музика – це чудодійний засіб залучення до добра, краси, людяності і духовності. Слухаючи або виконуючи прекрасну мелодію, переживаючи і захоплюючись її мотивами, люди стають ближчими один до одного!

 

За матеріалами зав. культурно-масовим відділом ДМШ №3 ім. М.В.Кармінського Великої О.Ю.