Post navigation

Осінні канікули Чугуївського ЗМО

26 жовтня 2018

 

  26 жовтня 2018 року в приміщенні Чугуївської дитячої музичної школи відбулося семінарське заняття Чугуївського методичного об’єднання. Маючи зацікавленість до вирішення анонсованих методичних питань, за власним бажанням, до викладачів мистецьких шкіл об’єднання приєдналися фахівці з Ватутінської та Люботинської дитячих музичних шкіл. Всього у заході взяли участь 25 викладачів.

 

  З приводу підготовки, проведення та оформлення відкритих уроків на рівні школи, методичного об’єднання та області з методичними рекомендаціями виступила методист Центру Толочко І.М. Були надані поради, запропоновано зразок з опису відкритого уроку. Викладачі отримали відповіді на питання за темою.

 

  Цікаво, творчо, відповідально відносяться викладачі Роганської дитячої музичної школи до роботи з батьками своїх учнів. Учасники семінару мали можливість не тільки почути методичну доповідь викладача Бєляєвої С.М. за темою «Організація роботи з батьками учнів, як формування єдиного простору мистецької освіти», але й прийняти участь у дискусії, отримати конкретні практичні поради.

 

  Висвітлення роботи з різними учнівськими колективами керівників ансамблів – викладачів Чугуївської дитячої музичної школи стало творчим подарунком усім учасникам методичного заходу. Маючи контингент 150 учнів, школа демонструє творчі здобутки 18 колективів (!) різноманітних составів та музичних напрямків. Своїм досвідом ділилися провідні фахівці школи – Маміна Т.І., Клименко Ю.О., Ніколаєнко В.І., Свірідова О.В., Шестак Л.В. , Гонтаренко О.О. Учасники семінару мали можливість почути в залі та побачити відеозаписи виступів різних за складом та кількістю учасників колективів. За останні роки цікавих відео матеріалів з музичення учнів в школі накопичено багато.

 

  Творче відношення до викладання та прагнення зробити цікавим музичний шлях кожної дитини, викладачі школи знайшли можливість залучити до колективного музичення кожного (!) вихованця. В умовах сьогодення і виникнення нових сучасних вимог до мистецької школи, цей цікавий творчий досвід закладу заслуговує поваги з боку колег та вартий розповсюдження на рівні області.

 

  Напередодні екс-президент України Леонід Данилович Кучма відвідав  Чугуївську ДМШ з благодійною місією. У подарунок мистецька школа отримала чудовий музичний інструмент — фортепіано, що надасть більше можливостей для розвитку талановитої молоді Чугуївщини.

 

  Дякуємо всім учасникам методичного об’єднання та сподіваємося на подальшу творчу співпрацю.