Post navigation

Cемінар викладачів класу сольного та хорового співу

15 лютого 2019

 

15 лютого 2019 року у приміщенні дитячої музичної школи №15 імені В.А.Моцарта відбулося семінарське заняття викладачів класу сольного та хорового співу мистецьких шкіл Харківщини за темою: «Специфіка роботи над вокальним звукоутворенням в класі хору та сольного співу»

 

  З доповідями та практичними показами виступили зав. вокально-хоровим відділом школи Гусарчук О.І. (викладач класу сольного співу) і викладачі відділення: Гудкова І.Г. (керівник молодшого хору та ансамблю «Viva»); Некрасова Н.М. (керівник старшого хору дівчат); Маража С.В. (керівник хору хлопчиків «Амадеус» і вокального ансамблю юнаків), Волошина Т.І. (викладач класу сольного співу).

 

  На семінарі були розкриті дуже важливі та актуальні питання складових сучасного вокально-хорового мистецтва:

 

дихальні вправи для учнів хорових колективів;
репертуарна політика викладачів хорових колективів;
використання в репертуарі речових хорів;
театралізація виступів хорових колективів;
виховання вокального слуху;
використання елементів хореографії у виступах хорових колективів;
робота з хлопчиками у мутаційний період;
структуризація прослуховувань, технічних заліків, академконцертів, переводних іспитів у класі сольного співу протягом навчального року;
читання з листа, спів a’capella на уроках сольного співу та технічних заліках;
допомога адміністрації школи у плануванні участі хорів, ансамблів та солістів у міжнародних конкурсах, фестивалях, виступах за кордоном.

 

  У роботі семінару взяли участь: вокальний ансамбль «Viva» (викл. Гудкова І.Г.), ансамбль юнаків (викл. Маража С.В.), учні-вокалісти викладачів Гусарчук О.І та Волошко Т.І.

 

  Слухачі семінару мали можливість ставити питання із заданої теми семінару, на які одержували конкретні методичні поради.

 

  За їх одностайною оцінкою семінар надав змогу суттєво поповнити багаж знань та познайомив з цікавим педагогічним досвідом.