Post navigation

Конкурс «Художні образи в творах на українську тематику»

15 березня 2019

 

15 березня 2019 року у Люботинській дитячій музичній школі відбувся VІІ шкільний конкурс на краще виконання творів українського мистецтва «Художні образи в творах на українську тематику», який зібрав разом юних виконавців, їх викладачів, батьків та просто шанувальників мистецтва.

 

  Конкурс  потребує  від  кожного  учасника  особливої  зосередженості,  уміння  слухати  себе  та  усвідомлювати  зміст  того,  що  виконуєш,  спонукає  учнів  і  викладачів  до  бажання  стати  кращими  і  демонструвати  далеко  не  просту  техніку  гри,  розуміти зміст  виконуваної  музики.

 

  У шкільному житті це визначна подія для юних музикантів, адже інструментальне виконавство завжди було невід’ємною частиною української музичної культури. На його багатовікових традиціях виховано не одне покоління молоді. Крім інструменталістів змагались читці та учні класу сольного співу. У творчому конкурсі взяли участь 45 солістів та 10 ансамблів у різних номінаціях.

 

  До складу журі увійшли кваліфіковані педагоги з багаторічним досвідом – Івахненко В.Я. і Бездітко Л.М., викладач музично-теоретичних дисциплін Чернаті А.І. та директор Еткало Ю.В.

 

  По закінченню конкурсних прослуховувань журі визначило переможців. Серед них – 11 лауреатів ІІІ ступеня, 13 лауреатів ІІ ступеня, 13 лауреатів І ступеня. Дев’ять найменших учнів, які вперше взяли участь у конкурсі – отримали дипломи «Дебют». А володарем Гран-прі у номінаціях «Інструментальне мистецтво» та «Читці» в цьму році стала НАСВІТ ЄЛИЗАВЕТА.

 

  А 21 березня нагороди юним талановитим учням вручив піаніст, композитор, заслужений артист України, доцент Харківського національного університету мистецтв ім. Котляревського, член Спілки композиторів України, художній керівник концертного відділу Харківської обласної філармонії – Володимир Юрійович Соляников.