Post navigation

Cемінарське заняття викладачів класу баяна та акордеона

16 вересня 2020

 

16 вересня 2020 року в дитячій школі мистецтв № 4 імені М.Д.Леонтовича відбулось семінарське заняття викладачів класу баяна та акордеона мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова.

 

  Це була Презентація навчально-методичного посібника «Веселе читання» (з нагадалками) для початківців класу баяна та акордеона за участю викладачів дитячої музичної школи смт Слобожанське Зміївського району Валентини Водолагіної та Олени Сіроус.

 

  Дана збірка – результат багаторічної роботи викладачів з учнями класу баяна та акордеона 6-8 річного віку. Практична робота засвідчила потребу викладачів у підборі яскравої та цікавої музики, придатної для дитячого вивчення та виконання, яка б сприяла розвитку навичок читання музичного
тексту.

 

  Для покращення наочності нотний матеріал супроводжується малюнками та віршами багато з яких створено авторами збірки.

 

  Робота орієнтована на досягнення якісно нових освітніх результатів та є методичним підґрунтям викладання предмету «баян, акордеон» у мистецьких школах на елементарному підрівні освітніх програм початкової мистецької освіти.

 

  У показах, автори жваво, яскраво розповідали та ілюстрували свою роботу. Було звернено увагу до художніх, технічних особливостей
вибудовування.

 

  Слухачі виказали цінність та необхідність наданого матеріалу, вдячність авторам, задоволення такому формату роботи на семінарському занятті.