Post navigation

Семінар викладачів класу сольного співу

24 вересня 2020

 

24 вересня 2020 року в приміщенні ОНМЦПК відбувся он лайн семінар викладачів класу сольного співу мистецьких шкіл Харківської області з презентації підручника доцента Харківського національного університету мистецтв імені І.П.Котляревського Дрожжиної Наталії Володимирівни«Вокальне мистецтво естради: історія, теорія, практика».

 

  В межах семінару були розкриті питання різноманітних аспектів історії, теорії, методики та практики, загальні та спеціалізовані прояви вокального виконавства естради світу та України зокрема.

 

   Незважаючи на відносно недовгий шлях свого розвитку, естрадне вокальне виконавство оформилося в загальносвітовому контексті музично-виконавської творчості як унікальне мистецьке явище, що відрізняється від інших видів співу своєрідною стилістикою, естетикою та поетикою.

 

  Підручник також включає розділ з огляду електроакустичних приладів, пристроїв корекції і обробки вокалу в естрадному виконавстві, що є надзвичайно корисною інформацією для роботи викладача сольного співу в сучасних умовах.

 

  Слухачі семінару мали можливість поставити доповідачеві запитання, на які отримали конкретні методичні поради.

 

  Формат дистанційних (он лайн) семінарів відкриває нові можливості для подальшої ефективної роботи та тісної взаємодії Центру з лекторами та учасниками семінарських занять.