Post navigation

Методична скарбничка ОНМЦПК

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

 

Методична скарбничка ОНМЦПК поповнилася новими виданнями:

 

1. Єдність освітнього процесу як основа ефективного навчання /практично-методичні рекомендації.

В даній роботі надана спроба поєднати навчальний процес юних скрипалів з двох навчальних дисциплін: «Музичний інструмент скрипка» та «Музична грамота та практичне музикування».

 

2. Музичний лекторій як форма міжпредметних зв’язків у мистецькій школі.

В роботі представлено широкий спектр тем Музичного лекторію, специфічні особливості роботи над інформаційною частиною лекторію та його концертною програмою.

 

3. НА КРИЛАХ ПІСЕНЬ Українські народні пісні в обробці для гуртового співу Зошит ІІ. Ліричні пісні.

 

4. Нотна система Луї Брайля, як основа ефективного навчання дітей з вадами зору в мистецькій школі /практично-методичні рекомендації.

Дана робота є першою спробою надання практично-методичних рекомендацій щодо оволодіння навичками брайлівської системи в роботі з учнями мистецьких шкіл, які мають зорові порушення.

 

5. Твій перший гітарний альбом /навчальний посібник.

Даний навчальний посібник призначений для роботи з початківцями гітаристами і має спрямованість на формування посадки учня за інструментом та постановки його ігрового апарату, навиків звукоутворення.

 

6. Географічні та історичні карти на уроках зарубіжної музичної літератури в мистецькій школі.

Робота охоплює великий обсяг інформації, матеріал ґрунтовно та різнобічно пророблений – від конкретних посилань на чинну навчальну програму до можливих варіантів домашніх завдань.

 

7. Хрестоматія для дитячого оркестру народних інструментів. Три томи.

Кожен з томів присвячений окремим напрямкам, видам і формам оркестрового виконавства.

Том I. Твори для оркестру народних інструментів. Інструментування обробок народних пісень і оригінальних творів для народних інструментів.

Том II. Твори для різних інструментів у супроводі оркестру народних інструментів. Том III. Твори для голосу (вокального ансамблю, хору) в супроводі оркестру народних інструментів.

 

8. ЕТЮДИ. Навчальний посібник для учнів класу баяна/акордеона мистецьких шкіл.

Навчальний посібник (етюди для готового баяна або акордеона) містить 55 етюдів на різні види виконавської техніки та методичні рекомендації щодо розвитку виконавської техніки баяністів та на початковому етапі навчання в мистецькій школі.

 

9. Чарівні ритми вальсу /збірка фортепіанних ансамблів/.

В теоретичній частині роботи досліджується трансформація жанру вальсу від XIX до XXI століття. В розділі «Музичні твори» представлено різноманітні вальси.