Post navigation

Кваліфікацію підвищили працівники бібліотек

22 лютого 2021

 

Кваліфікацію підвищили завідувачі бібліотек-філій публічних бібліотек та бібліотечні працівники

 

Більше тридцяти п’яти завідувачів бібліотек-філій публічних бібліотек та бібліотечних працівників Харківської області та м. Харкова з 15 по 19 лютого 2021 року навчалися на короткотерміновому семінарі з підвищення кваліфікації за тематикою: «Діяльність публічних бібліотек-філій у соціокультурному просторі регіону: пошук нових форм та методів роботи».

 

  Заняття проводились в режимі он-лайн, трансляція проходила з приміщення обласної універсальної наукової .бібліотеки за підтримці та участі її працівників.

 

  Наталя Шостко, директор ХОУНБ, ознайомила слухачів з етапами реалізації національного проекту “Дія. Цифрова освіта” та роботою бібліотек в умовах децентралізації.

 

  Професійні лектори висвітлили сучасні організаційні питання роботи публічної бібліотеки новостворених ОТГ в реаліях реформи місцевого самоврядування, надання дистанційних послуг бібліотекам в умовах карантину, пріоритетні напрямки діяльності дитячих бібліотек в умовах адміністративно-територіальної реформи. Їм були надані рекомендації по впровадженню та використання УДК в практику роботи публічних бібліотек, організації та ведення бібліотечних сторінок у Facebook, робота бібліотек в Instagram та багато інших питань.

 

  Корисними були лекції з правового регулювання діяльності бібліотечних закладів, лекції з психології ділового спілкування, культури ділового мовлення.

 

  Слухачі отримали консультації, методичні рекомендації з багатьох професійних питань.