Post navigation

Виставка образотворчого мистецтва викладачів мистецьких шкіл Харківщини «Святкуємо разом»

 

20 серпня 2021

 

«Маєш бажання навчити творчості — твори сам»

(Педагогічна мудрість)

 

Виставкова діяльність викладачів образотворчих дисциплін є важливою складовою системи підвищення професійної компетенції, невід’ємною частиною творчої самореалізації та самоствердження, свідчить про своєрідність їх творчості, вміння бачити прекрасне в житті та відображати його в творчих роботах. Не тільки вчити творити, а й ознайомити з власною художньою творчістю викладача – це вимога часу, потреба сьогодення.

 

  Маючи можливість експонувати власні творіння, викладачі демонструють творчі досягнення, мають мотивацію щодо подальшого особистісного розвитку. Водночас, з педагогічної точки зору, для їх учнів дуже важливим є сприйняття свого наставника не тільки як викладача, але і як митця.

 

  Сьогодні у мистецьких школах області та міста працює понад 200 викладачів різних напрямків образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва орієнтовані на активне залучення дітей до пізнання світу прекрасного, вивчення світової та національної мистецької спадщини, знайомство з мистецтвом рідного краю, творчістю професійних і народних майстрів, місцевими художніми пам’ятками.

 

  За сприяння Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації та за ініціативою Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів,за організаційної підтримки Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва в галереї «Мистецтво Слобожанщини» розпочала роботу виставка робіт з образотворчого мистецтва викладачів мистецьких шкіл Харківщини «Святкуємо разом» до 30-річчя незалежності України.

 

  У роботах викладачів представлене велике жанрове розмаїття: пейзажі, натюрморти, портрети, сюжетно-тематичні картини, іконописз використанням різних технік живопису: олії, акварелі, гуаші, графіки,оргаліту, олівця, туші, ліногравюри, пастелі, а також вироби декоративно-прикладного мистецтва: ткацтво, мозаїка, кераміка, кракле, авторська лялька, сезаль, солоне тісто, макраме, вишивка, пап’є-маше, валяння тощо. Це засвідчує професійну майстерність викладачів, які покликані відкрити учням світ сучасного образотворчого мистецтва.

 

  Експозиція налічує 65 робіт викладачів мистецьких шкіл із Балаклії, Лозової, Первомайського, Пісочина, Чугуєва, Ізюму, Близнюків, Барвінкового, Буд, Краснограда, Слобожанського (Кегичівський район), Богодухова та міста Харкова.

 

  Бажаємовсім учасникам виставки нових творчих злетів, а відвідувачам приємних вражень від перегляду експозиції.