Post navigation

Он-лайн семінар Балаклійського методичного об’єднання

20 жовтня 2021

 

З метою професійної самореалізації викладачів, фахового вдосконалення, розповсюдження передового педагогічного досвіду та підвищення професійної компетентності викладачів 20 жовтня 2021 року на базі КЗСМО Балаклійська музична школа відбувся методичний семінар викладачів шкіл Балаклійського та Мереф`янського зонально-методичного об`єднання. В цьому році, враховуючи епідемічну небезпеку поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, захід було проведено на он-лайн платформі GoogleMeet.

 

  Організатором заходу виступили адміністрація Балаклійської музичної школи на чолі з директором Сировою Т.Є. – головою Балаклійського зонально-методичного об’єднання за підтримки Лагутіної Н.Г. – куратора Балаклійського зонально-методичного об’єднання, методиста Харківського обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів.

 

  До заходу долучилися 96 учасників з 18 мистецьких шкіл Харківської області.

 

  Спікерами методичного семінару виступили провідні викладачі КЗСМО Балаклійської музичної школи:

 

– Самарська О.Л. провела майстер-клас на тему «Використання ігрових технологій на уроках сольфеджіо в ДМШ»;
– ШустоваО.А. презентувала «Методичні рекомендації з розробки та оформлення педагогічної проблеми викладача мистецької школи» ;
– Волик Н.В виступила з методичною доповіддю: «Казкотворчість та гра як інноваційні форми роботи з учнями-початківцями в дитячій музичній школі»;
– Шерстюк Т.А. провела відкрите заняття на тему “Виховання гармонійного слуху на матеріалі української народної пісні на заняттях з хорового співу”.

 

  Доповіді спікерів викликали жваве обговорення та схвальні відгуки слухачів, адже завдяки проведенню різноманітних, креативних форм навчання підвищується мотивація до вивчення предметів музично-естетичного циклу.

 

  Сподіваємося, що узагальнений педагогічний досвід викладачів КЗСМО Балаклійської музичної школи стане платформою для вдосконалення викладацьких компетенцій учасників семінару.