Post navigation

Триває Серпневий тиждень

/методичні об’єднання викладачів музично-теоретичних дисциплін /

23 серпня 2022

22 серпня, в он-лайн режимі, відбувся організаційно-методичний семінар викладачів музично-теоретичних дисциплін мистецьких шкіл Харківської області «Серпневий тиждень». У заході взяли участь понад 100 фахівців.

  Під час семінару куратор МОПП Жанна БОРИСЕВИЧ акцентувала увагу на наступних питаннях:

  1. План роботи на перше півріччя 2022-2023 навчального року, з пріоритетними напрямками роботи.
  2. Репертуарна політика нового навчального року: навчально-методична література, видана вітчизняними видавництвами для мистецьких шкіл.
  3. Методологічні засади навчальної програми «Сольфеджіо» середнього (базового) підрівня початкового професійного спрямування з музичного мистецтва для мистецьких шкіл.
  4. Професійний стандарт викладача мистецької школи (за видами дисциплін) – зміст та практичне застосування.

  В межах семінару оголошено нагородження переможців третього, заключного етапу Обласного огляду-конкурсу педагогічної майстерності викладачів мистецьких шкіл Харківщини.

  Перед учасниками семінару виступила викладач-методист, зав. відділом Харківської ДШМ №2 імені П.І. Чайковського Галина Дюміна, яка поділилась досвідом роботи з вивчення українського фольклору, української класики і музики сучасних композиторів за підручниками «Сольфеджіо» Смаглій Галини Артемівни.

  Викладач-методист Балаклійської музичної школи, керівник народного гурту народної пісні «Весела слобода» Тетяна ШЕРСТЮК, яка першою використала в своїй роботі підручник Г. А. Смаглій і була рецензентом цієї роботи, поділилась душевними, сердечними спогадами про свого учителя, наставника і друга.

  Учасники семінару мали можливість отримати відповіді на актуальні питання з методичної та організаційної роботи в сучасних умовах.

Дякуємо всім за співпрацю, бажаємо МИРУ, творчих успіхів.