Post navigation

Серпневий тиждень викладачів класу народних інструментів

/методичне об’єднання викладачів класу народних інструментів/

28 серпня 2022

27 серпня в режимі онлайн, з використанням платформи ZOOM, відбувся інструктивно-методичний семінар «Серпневий тиждень» методичного об’єднання педагогічних працівників класу народних інструментів (акордеон, балалайка, бандура, баян, гітара, домра, цимбали) мистецьких шкіл.

Методист-куратор Олена Гончарова надала розгорнуту інформацію про діяльність метод об’єднання у 2021-2022 навчальному році, висвітила її результати в такий складний час та ознайомила присутніх з планом роботи на 2022-2023 навчальний рік, прокоментувала та розповіла про його особливості, строки проведення, відповіла на питання.

Певна увага була зосереджена на двох патріотичних проектах а саме:

– «СУЧАСНІ ТВОРИ УКРАЇНСЬКИХ КОМПОЗИТОРІВ ДЛЯ НАРОДНИХ ІНСТРУМЕНТІВ» (Перекладення, обробки другої половини ХХ–ХХІ століття) при інформаційній підтримці ДНМЦЗКМО. За результатами проекту на сайті розташовано електронний збірник навчального репертуару для учнів мистецьких шкіл класу бандури, цимбалів, балалайки, сопілки, домри, баяна, акордеона, гітари та ансамблів народних інструментів.

– «МИ-УКРАЇНА!»., в даному проекті представлені перекладення, обробки, аранжування, авторські версії українських пісень для солістів та ансамблів народних інструментів. За підсумками проведення акції, сформовано 9 збірників для учнів мистецьких шкіл класу бандури, цимбалів, домри, баяна, акордеона, гітари та ансамблів народних інструментів.

Велика подяка всім педагогічним працівників класу народних інструментів мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова за співпрацю з ОНМЦПК.

Бажаємо вдалого, творчого МИРНОГО нового навчального року. Віримо в ЗСУ!