Post navigation

Викладачі хорових дисциплін обговорюють педагогічний репертуар

14 грудня 2022

 

14 грудня 2022 року в режимі онлайн на платформі Zoom відбулось семінарське заняття за участі Лариси Шамро, викладача Шосткинської дитячої школи мистецтв за темою: «Репертуар як важлива складова успіху дитячого хорового колективу» (презентація збірок пісень для дитячого хору «Барвінок» і «Барвіночки»)».

  Пані Лариса розповіла слухачам про досвід роботи з хоровими колективами трьох вікових категорій: початківцями, колективом середніх класів і старшокласниками. Доповідач звернула увагу на те, що репертуар шкільного хору потрібно ретельно підбирати з урахуванням того, що під силу виконувати кожному колективу (чисте звучання, характер твору, сценічні рухи) і щоб ці твори подобались учасникам колективу. Вона порекомендувала слухачам випуски журналів «Музична школа» (№№ 40, 46, 47), хорові збірки І. Зеленецької, Я. Кушки, З. Попкової, Є. Карпенка, З. Мартин.

  Репертуар колективів, з яким працює пані Лариса виконує класичні, народні, сучасні твори українських і зарубіжних композиторів, а також твори харківських авторів: А. Гайденка, В. Дроб’язгіної, М. Кармінського тощо.

  Вінницьке видавництво «Нова Книга» видало хорові збірки Лариси Шамро: «Барвінок. Збірка пісень для дитячого хору» (2013 рік) і «Барвіночки. Збірка пісень для дитячого хору» (2018 рік).

  Лариса Леонідівна продемонструвала зміст цих збірок та проілюструвала відеозаписами учнівських колективів Шосткинської ДШМ їх зміст (викладач має власний канал на You tube).

  Хори та ансамблі інструментальних класів під керівництвом Лариси Шамро успішно виступають на всеукраїнських і міжнародних конкурсах.

  Слухачі семінару висловили щиру подяку пані Ларисі побажали їй подальших творчих успіхів, натхнення, добра і мирного неба.