Post navigation

НАВЧАЮТЬСЯ ВИКЛАДАЧІ СТРУННО-СМИЧКОВИХ ІНСТРУМЕНТІВ

27 січня 2023 року

27 січня в режимі онлайн на платформі Zoom відбулось семінарське заняття викладачів струнно-смичкових інструментів за участі Ганни Лаптевої, викладача-методиста Одеського державного музичного ліцею імені професора П.С. Столярського, заслуженого діяча естрадного мистецтва. Її викладацький та творчий досвід дозволив створити підручник для скрипалів-початківців віком від 4-5 років.

 
Пані Ганна презентувала власний збірник – «Цікаві уроки гри на скрипці для початківців». Викладений матеріал написаний з використанням казкових персонажів, у манері, доступній для дітей цього віку. Авторка привела велику кількість власних віршів, які учні із задоволенням учать і запам’ятовують. У віршах закладені первинні теоретичні та практичні знання. В збірнику також представлено багато різних авторських дитячих пісень, що формують звуко-висотні уявлення, такі необхідні для учнів-скрипалів. Оформленню підручника також було приділено особливу увагу. Ним займався професійний художник, який врахував зміст і вік юних учнів. Принцип побудови навчального матеріалу відповідає традиційним канонам навчання «від простого до складного».

 
Слухачі висловили щиру вдячність пані Ганні за проведений семінар та висловили прохання зустрітися з нею у ширшому форматі знайомства з її досвідом роботи на короткотермінових семінарах з підвищення кваліфікації.