Post navigation

10 лютого 2023 року

НАВЧАЮТЬСЯ ВИКЛАДАЧІ ХОРУ ТА СОЛЬНОГО СПІВУ

 З 6 по 10 лютого 2023 р. пройшло підвищення кваліфікації викладачів вокально-хорових дисциплін мистецьких шкіл Харківщини «Методологічні засади та методичні рекомендації з вивчення вокально-хорових дисциплін на сучасному етапі».
 
Заняття відбувались в дистанційному форматі на платформі Zoom і містили різноманітні форми роботи: лекції, практичні заняття, фрагменти відкритих уроків, презентації, круглий стіл.


 
Слухачам було запропоновано широке коло проблемних питань, пов’язаних з нормативно-правовим забезпеченням початкової мистецької освіти, професійним стандартом викладача мистецької школи, подоланням стресу в умовах воєнного часу, актуальними проблемами в дистанційній роботі з хором та солістами і засобами їх вирішення в сучасних реаліях, з використанням сучасних вокальних стилів, ігрових методик та інше. Відбулись презентації збірки «Чарівний мелосвіт» викладача-методиста Харківської ДМШ № 11 В. Ю. Харченко та двох збірок авторських обробок «На крилах пісень» викладача-методиста Балаклійської МШ, керівника народного гурту народної пісні «Весела Слобода» Тетяни Шерстюк. Керівник фольклорного гурту «Муравський шлях», заслужена артистка України Галина Лук’янець запропонувала проект навчальної програми «Сольний народний спів» для мистецьких шкіл Харківщини.
 
Слухачі познайомились також з досвідом практичної роботи Євгенії Гріцевої, викладачки класу хору Кам’янської мистецької школи № 5 Дніпропетровської області «Гра як метод розвитку вокально-хорових навичок на уроках хору першого класу», Оксани Калініченко, викладача-методиста класу сольного співу Київської дитячої школи мистецтв №5 «Сучасні вокальні стилі та робота з учнями для відпрацювання мовної позиції звуку»».
 
За одностайною оцінкою слухачів, проведене підвищення кваліфікації надало змого суттєво поповнити багаж знань та познайомити з цікавим педагогічним досвідом колег та значно покращити професійні компетентності.