Post navigation

17 березня 2023
 

ПРОДОВЖУЄМО ЗНАЙОМИТИСЯ З ДОСВІДОМ КОЛЕГ З ОДЕСИ

 
 
17 березня 2023 року пройшло друге заняття практичного спрямування з викладачами хореографічних дисциплін Харківщини за темою: «Сучасні принципи та методики викладання хореографічних дисциплін у позашкільному закладі».
 

 
Своїми професійними напрацюваннями, творчими знахідками поділилися з колегами фахівці Одеського міського центру хореографічного мистецтва: Юхим Коган, директор Одеського міського центру хореографічного мистецтва, керівник Одеської міської асоціації хореографічних колективів та ансамблів народних танців та Ольга Килівник, методист Одеського міського центру хореографічного мистецтва.
 
Особливу зацікавленість у викладачів-хореографів викликав детальний розгляд навчально-тренувальних матеріалів, виконання яких забезпечує завершальний творчий показ хореографічного колективу.
 
Юхим Аркадійович детально проаналізував особливості викладання хореографічних дисциплін у роботі з учнями різного віку, з врахуванням їх фізіологічних, психоемоційних відмінностей. Практичні покази у форматі відеозапису наочно продемонстрували наданий теоретичний матеріал.
 
Ольга Килівник акцентувала увагу фахівців на нормативно-правових матеріалах (авторських програмах) за якими працюють фахівці закладу, поділилася корисними лайфхаками щодо опанування цих програм.
 
Слід відзначити, що організація навчання у воєнний час – це новий виклик як для викладачів мистецьких шкіл так і для організації підвищення кваліфікації зокрема. Творча співпраця з колегами в дистанційному режимі дозволяє сьогодні постійно залишатися на зв’язку та володіти найактуальнішою цікавою інформацією, що надає позитивний вплив на подальшу роботу в умовах воєнного часу.
 
Учасники зустрічі виразили бажання і в подальшому продовжити творчу співпрацю з фахівцями із інших регіонів нашої країни.
 
 
Пропонуємо ознайомитися з хореографічною композицією «Моя країна» У виконанні ансамблю танцю «Сузір’я» Одеського міського центру хореографічного мистецтва. (Хореографія та постановка – заслуженого працівника культури України Юхима Когана. Педагоги-хореографи – Олена Бурдейна, Ольга Феофанова)