Post navigation

Особливості онлайн навчання в класі скрипки

20 березня 2023
 

 
20 березня 2023 року 20 березня в режимі онлайн відбулося семінарське заняття викладачів струнно-смичкових інструментів за участі викладачів-методистів дитячої музичної школи №13 імені М.Коляди Світлани Малки, Людмили Конєвої та концертмейстера вищої категорії Маріанни Фіщенко за темою: «Особливості онлайн навчання в класі скрипки. Методичні поради учням-скрипалям від концертмейстера щодо дистанційного навчання».
 

 
Пані Світлана розповіла про різні цікаві форми роботи з учнями в дистанційному режимі. Підкреслила, що стосунки викладача з учнем повинні будуватися з урахуванням його емоційного стану, більше часу потрібно приділяти питанням постановки ігрового апарату, формуванню стійких звуковисотних і ритмічних уявлень, особливо на початковому етапі оволодіння інструментом.
Маріанна Фіщенко продемонструвала різні методи, що допомагають учневі освоїти гру з акомпанементом. Це запис сольфеджування мелодії, гра з метрономом, окреме ознайомлення з партією фортепіано та інші.
Пані Людмила, викладач музично-теоретичних дисциплін, представила клавір теоретично-практичного посібника для учнів «Моя скрипка чарівна», що був створений у співпраці з колегами-викладачами струнно-смичкових інструментів. Автори посібника додали до одноголосно викладених мелодій супровід, що дозволяє викладачеві та концертмейстеру в разі потреби не витрачати час на створення власного акомпанементу, а зосередитись на головному – жанрових особливостях музичного зразка, виразності його виконання, технічних деталях тощо. Це допомагає учням також вивчати музичні інтервали та бездоганно виконувати їх на інструменті.
Учасники семінару мали змогу отримати професійні відповіді на всі питання.