Post navigation

22 березня 2023
 

ЗНАЙОМИМОСЯ З ДОСВІДОМ КОЛЕГ

 
Сьогодні вже всі розуміють, що дистанційне підвищення кваліфікації стає невід’ємною частиною педагогічної діяльності, адже успіх учнів багато в чому залежить від того як швидко викладач навчиться всього нового та цікавого, і в цьому йому допоможе опанування певного досвіду колег по «цеху».
 
22 березня в режимі онлайн відбулося семінарське заняття методичного об’єднання викладачів струнно-смичкових інструментів за участі викладачів-методистів державного музичного ліцею імені П.Столярського міста Одеси Ганни Лаптєвої (скрипка) та Віктора Молдаванова (віолончель).

 
Колеги спілкувалися на теми переходів у скрипалів, методики розвитку вібрації, ролі точного інтонування та штрихової техніки учня-віолончеліста. Одеські викладачі відкрили секрети власних багаторічних напрацювань з методичними рекомендаціями, звернулись до історичних порівнянь в еволюції викладання струнно-смичкових інструментів.
 
Цікавий та живий диспут вийшов у слухачів з паном Віктором. Слухачів цікавили методичні питання щодо постановки рук віолончелістів-початківців, посадки учня з перших кроків навчання, штрихової техніки та опанування співучої природи струнного інструменту.
 
Вдячність учасників семінару була взаємною та щирою.