Post navigation

 

Концерт «Чарівні звуки народних інструментів»

 
 Рівно рік минув від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Рік був складним для всієї країни та для кожного з нас. У нашому житті трапилися події, які неможливо забути. Багато об’єктів культурної спадщини втрачено, але, попри всі обмеження воєнного часу, сирени та повітряні тривоги, ми не втрачаємо віри в майбутнє, в ПЕРЕМОГУ.
 
Особливо сьогодні ми маємо працювати над збереженням музичної культурної спадщини України, Харківщини зокрема. Саме культурна спадщина підкреслює нашу національну ідентичність.

 
12 березня 2023 року Обласним навчально-методичним центром підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів разом з виконавською мистецькою спільнотою Харківщини було презентовано черговий мистецький проєкт–концерт «Чарівні звуки народних інструментів» до 105-річчя від дня народження фундатора професійної школи виконавства на народних інструментах в Україні Миколи Тимофійовича Лисенка. .
 
У програму концерту, за відеозаписами, увійшли транскрипції, перекладення, обробки, аранжування та оригінальні твори для народних інструментів Харківських композиторів різних років у виконанні учнів та викладачів класу народних інструментів мистецьких шкіл, відомих виконавців, композиторів, творчих колективів.
 
Концерт складається з двох частин. У першій частині представлені 17 творів, до другої частини увійшло 35 творів.
 

Вдячні всім учасникам проєкту!
 
Працюємо для ПЕРЕМОГИ, наближаємо її в свій спосіб, у свої можливості!
 
Програма концерту
 
Концерт розміщено на YouTube каналі ОНМЦПК.
 
Запрошуємо на концерт!
 

Автор проєкту – Олена ГОНЧАРОВА, методист вищої категорії ОНМЦПК.
Форматування концерту, афіша – Віталій КОРНІЄНКО, Оксана СЕРГІЄНКО програмісти ОНМЦПК.
Редактор проєкту – Тамара САМОВАРОВА, директор ОНМЦПК, заслужений працівник культури України.

 

Афіша для друку