Post navigation

11 квітня 2023
 

КОМУНІКАТИВНИЙ МУЗИКАНТ З ЕДІНБУРГА – ЗУСТРІЧ В ХАРКОВІ!

 
11 квітня 2023 року (офлайн) в приміщенні Харківського національного університету мистецтв імені І. П. Котляревського відбувся методичний захід-зустріч «Сучасний музикант та його можливості». Його провела гостя з Шотландії, колега-музикант пані Клеа Френд (віолончель).
 
Клеа Френд – випускниця Единбурзького університету. Вона удосконалювала мистецтво гри на віолончелі у Стіва Доана в Істменській школі музики в США, була ученицею відомого професора, музичного терапевта Найджела Осборна (Шотландія). Клеа Френд авторка терапевтичних проектів, що мають на меті «сприяти здоров’ю та благополуччю, комунікації, інтеграції та інклюзії через музикування та прослуховування музики».

 
З мистецькою місією Клеа відвідувала балканські країни та Ліван. Наступна зустріч – Україна, Харків!
 
Традиційна творча співпраця Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів з Харківським національним університетом мистецтв ім. І. П. Котляревського сприяла організації та проведенню зустрічі Клеа Фред з викладачами мистецьких шкіл Харкова наживо.
 
Пані Клеа в дружній, творчій атмосфері поділилася з колегами власними напрацюваннями в галузі музичної терапії, інклюзивної освіти, проілюструвала свій виступ відеозаписами занять з учнями.
 
Це була розповідь про віру у важливість бути ресурсом для спільноти та про те, що сьогодні бути лише виконавцем недостатньо.
 
Вдячні нашим колегам з університету, зокрема пані Юлії Ніколаєвській, за нові враження та можливість надихнутися на нові звершення!