Post navigation

26 квітня 2023
 

НАВЧАЮТЬСЯ ВИКЛАДАЧІ ДУХОВИХ ТА УДАРНИХ ІНСТРУМЕНТІВ

 
У режимі онлайн, на платформі ZOOM 26 квітня 2023 року відбувся семінар викладачів духових та ударних інструментів за участі Костянтина Крепака, викладача-методиста Луганського національного університету імені Т.Шевченка та Сергія Мазура, старшого викладача Полтавської ДМШ№1 імені П.Майбороди.

 
Слухачам семінару був представлений музичний збірник «Дитячі розваги» для фортепіано та ударних інструментів. Композитор Костянтин Крепак створив програмний цикл з 12 дитячих творів, що розповідають про один день життя маленької дитини. П’єси передають буття малюка, його забави, зміни настрою, кохання до довкілля. Кожна п’єса має програмну назву: «Неслухнясик», «Казковий світ», «Робокоп», «Чарівний сон», «Кумедна хода», «Бульбашки», «Маленький шибеник», «Зіпсований настрій», «Грайлива кицька» та інші. Музика циклу має модерністську спрямованість, її відрізняють гармонічні, ритмічні та і інтонаційні особливості.
 
Сергій Мазур захопився художніми образами цього циклу, та написав доступні для виконання учнями партії ударних інструментів, в яких зберіг особливий колорит програмного твору. Пан Мазур проілюстрував фортепіанний цикл за допомогою ударних інструментів: малий барабан, тарілка, дзвіночок, ударна установка, віброфон, ксилофон.
 
У процесі проведення семінару автори спілкувалися зі слухачами, відповідали на виникаючі питання, робили уточнення та роз’яснення. Всі висловилися схвально про цікаве поповнення педагогічного репертуару для класу ударних інструментів мистецьких шкіл.