Post navigation

11 травня 2023
 

ЗАВЕРШУЄМО НАВЧАЛЬНИЙ РІК
/МОПП з образотворчого мистецтва/

 
10 травня у форматі онлайн відбувся семінар-творчий звіт старшого викладача, завідувача відділення образотворчого мистецтва Первомайської школи мистецтв Сергія ЯРЖЕМСЬКОГО «Від творчості викладача до творчого самовиявлення учня». Учасники заходу мали можливість ознайомитись із творчими та педагогічними здобутками талановитого художника, викладача, цікавої творчої особистості, шанованої громадою міста Первомайськ людини. Пан Сергій поділився своїм власним баченням творчого розвитку учнів, важливості мистецької освіти в самовизначенні кожної людини. Саме творчий підхід до організації освітнього та виховного процесів сучасної мистецької школи перетворює її на центр культури, мистецтва, можливості розвитку творчих здібностей всіх бажаючих жителів громади.
 

Учасники семінару мали можливість побачити деякі авторські твори, результати творчого внеску викладача та його учнів у благоустрій міста, творчі роботи колишніх учнів, почути про їх теперішні здобутки та успіхи.
 
Дякуємо Сергію Володимировичу за співпрацю з Центром, бажаємо творчих успіхів у всіх його творчих задумах!
 
У межах семінару відбулась презентація чергової обласної навчальної програми з навчальної дисципліни «Валяння» елементарного та базового підрівнів початкової мистецької освіти з образотворчого мистецтва /варіативна складова/. Автор- старший викладач відділення образотворчого мистецтва Красноградської школи мистецтв Олена МОРГУН.
 
При підведенні підсумків роботи методичного об’єднання в 2022-2023 навчальному році була акцентована увага на підсумках проведення учнівських творчих конкурсів: Всеукраїнського «Об’єднаймося ж, брати мої» (доповідач – методист-куратор Ірина ТОЛОЧКО), відкритих обласних «Хліб у моїй уяві», на базі Первомайської ШМ (доповідач – директор ШМ Наталія ЄВДОКІМОВА), «Українська витинанка» та «Великодня писанка», на базі Валківської ШМ (доповідач – директор ШМ Ольга ТИМОШЕНКО).
 
Учасники зустрічі обговорили план роботи об’єднання на перше півріччя наступного навчального року та означили пріоритетні цілі та завдання на новий навчальний рік.