Post navigation

18 травня 2023
 

ЗНАЙОМИМОСЯ З ДОСВІДОМ КОЛЕГ
/методичне об’єднання викладачів сольного співу/

 
17 травня 2023 року on-line на платформі ZOOM викладачі класу сольного та хорового співу мистецьких шкіл Харківської області знайомилися з досвідом роботи Наталії ШЕПЕЛЕНКО, яка є керівником вокальної студії «Improvination», кандидатом мистецтвознавства, викладачем вокалу, автором навчальних курсів і проєктів. Пані Наталія познайомила слухачів із сучасними методами викладання вокалу (метод EVT (Estill voice training)). Семінарське заняття, відвідали 65 викладачів мистецьких шкіл.
 

Всі складові семінару об’єднували питання яким має бути викладач сольного співу в нашому сьогоденні, в нашій реальності, що він повинен знати, на що він має звернути особливу увагу, щоб складові його роботи дійсно працювали та були корисними для учнів різних вікових категорій. Доповідачка покроково, натхненно і в гарному темпі, але з акцентуванням кожної складової розповідала про:
 
– сучасні особливості викладання сольного співу в on-line режимі;
 
– вокальний метод EVT: історія створення, 13 складових цього методу;
 
-так звані «голосові фігури», розспівування та вокальні вправи, що допомагають викладачу розкрити та розвинути голос учня і працюють над розвитком вокально-технічних навичок (атака звуку, вміння користуватися всіма складовими гортані і артикуляційного апарату, опорою звуку (так зване «анкерування»).
 
Розповідь супроводжувалась особистими показами доповідачки, що надало можливість слухачам активно приєднатися до знайомства із її методикою.
 
Під час роботи семінару слухачам була надана цікава і змістовна інформація про роботу міжнародних вокальних тренінгів.
 
Наприкінці семінару пані Наталія відповіла на запитання викладачів та побажала всім творчого натхнення, успішного завершення навчального року, а головне миру і перемоги нашій країні.
 
Викладачі звернулись до пані Наталії з пропозицією в наступному навчальному році продовжити співпрацю і запланувати нові зустрічі, що безумовно зможе надати можливість викладачам не тільки ознайомитися, а й значно розвинути арсенал володіння технічними прийомами сучасного вокалу.