Post navigation

07 червня 2023
 

ПРОДОВЖУЄМО ОБГОВОРЕННЯ ТИПОВОЇ ПРОГРАМИ
З МУЗИЧНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

 
07 червня 2023 року в режимі онлайн відбулось друге засідання круглого столу «Впровадження типової навчальної програми з навчальної дисципліни «МУЗИЧНА ЛІТЕРАТУРА» середнього (базового) підрівня початкової мистецької освіти з музичного мистецтва початкового професійного спрямування в сучасних умовах: досвід, проблеми, перспективи» за участі викладачів музичної літератури мистецьких шкіл Харківщини. На початку засідання методист Центру Жанна Борисевич узагальнила підсумки роботи за 2022-2023 навчальний рік та познайомила із заходами, що плануються на перше півріччя наступного навчального року.
 

Роботу Круглого столу розпочала Інна Щербак, викладач вищої категорії Харківської дитячої музичної школи № 3 ім. М. В. Кармінського з доповіддю про значення навчальної дисципліни «Музична література» в мистецькій школі під час воєнного стану та про підсумки першого року вивчення предмета.Катерина Жигалова, викладач вищої категорії, викладач-методист Харківської дитячої школи № 3 обрала для свого виступу тему: «Диптих навчальних дисциплін «Бесіди про мистецтво» та «Музична література» в системі мистецької освіти».
 
Вікторія Гордієнко, викладач вищої категорії, викладач-методист Харківської дитячої музичної школи №1 ім. Л. Бетховена поділилась власним досвідом з поєднання інноваційних методів викладання тем Типової навчальної програми з інтерактивними формами опитування. Лариса Щербина, викладач Мереф’янської дитячої музичної школи присвятила доповідь альтернативному баченню викладання навчальної дисципліни, її цілям та задачам.
 
Наталія Яковчук , викладач вищої категорії, викладач-методист, зав. відділу музично-теоретичних дисциплін Харківської дитячої музичної школи № 12 ім. К. І. Шульженко розповіла про творчі форми, що використовує при проведенні випускного іспиту, як трансформування набутих знань з музичного мистецтва в життєтворчості. Алла Нікітіна, викладач вищої категорії, викладач-методист, зав. відділу музично-теоретичних дисциплін Харківської дитячої музичної школи № 14 розглянула питання психології творчості в умовах «турбулентного світу».
 
Поліна Зоріна, викладач-методист, заступник директора з виховної роботи Харківської дитячої музичної школи №13 ім. М. Т. Коляди доповіла про методичне наповнення уроків з навчальної дисципліни в сучасних умовах з урахуванням елементів Типової навчальної програми «МУЗИЧНА ЛІТЕРАТУРА».
 
Доповіді спікерів супроводжувались презентаціями і відеофрагментами. У другій частині круглого столу викладачі мистецьких шкіл висловили думки і проблеми, що необхідно вирішувати в процесі опанування ТНП, поділились власними педагогічними напрацюваннями.
 
Третє, заключне засідання круглого столу відбудеться 13 вересня в режимі онлайн на платформі Zoom. Чекаємо на зустріч.