Post navigation

«Серпневий тиждень» для викладачів музично-теоретичних дисциплін

22 серпня 2023 року
 
22 серпня 2023 року відбувся інформаційно-методичний семінар «Серпневий тиждень» для викладачів музично-теоретичних дисциплін мистецьких шкіл Харківщини.

 
Директор ОНМЦ Т. М. Самоварова запропонувала викладачам розгорнуту презентацію, присвячену створенню навчально-методичної літератури, яка на сучасному етапі є дуже актуальною, а також питанням атестації. Методист Центру Ж. В. Борисевич розповіла про видання ОНМЦ, що були надруковані протягом останніх років за результатами обласних оглядів-конкурсів педагогічної майстерності. Також викладачі ознайомились з формами методичної роботи, які можна використовувати під час воєнного стану в мистецьких школах (інтернет-конференція і вебінар). Під час зустрічі було оголошено план роботи обласного методичного об’єднання на перше півріччя поточного року.
  Директор ДШМ № 2 ім. П.І.Чайковського, викладач вищої категорії музично-теоретичних дисциплін Лариса Олександрівна Сотникова поділилась досвідом позакласної роботи в умовах дистанційного навчання. Різноманітні, цікаві заходи з авторськими сценаріями (музично-театралізована зустріч, приурочена до свята Стрітення, урок-екскурсія до Всесвітнього дня мультфільмів «Чудовий світ мультиплікації», випускний вечір, перша гра міжшкільного інтелектуального клубу «Solfa-club» під керівництвом Л. О. Сотникової тощо) використовуються за допомогою мультимедійних засобів, програми Canva і MuseScore, презентацій, інтерактивних методів, новітніх цифрових технологій. Жваві, цікаві музичні зустрічі дуже подобаються учням, які із задоволенням беруть участь у підготовці і проведенні конкурсних змагань і концертів.
  Переможці обласного огляду конкурсу педагогічної майстерності 2023 року Людмила Юріївна Конєва, викладач вищої категорії, викладач-методист, зав. відділом і Світлана Володимирівна Рудакова, викладач вищої категорії, викладач-методист ДМШ № 13 ім. М.Т. Коляди провели презентацію навчального посібника «Сольфеджіо на основі українських народних пісень» частина ІІІ. Пісні з даного посібника доцільно застосовувати в різних формах роботи на уроці сольфеджіо: у сольфеджуванні, читанні з аркуша, диктанті, творчих вправах, слуховому аналізі тощо. Робота, окрім свого прямого призначення, буде корисною й під час вивчення відповідних тем з музичної літератури, а також може бути у нагоді викладачам сольного співу, хормейстерам, фольклористам та усім прихильникам української народної пісні, що сприятиме тісним міжпредметним зв’язкам.
  Слухачі семінару висловили подяку методичному центру і доповідачам за проведення заходу.