Post navigation

25 серпня 2023
 

СЕРПНЕВИЙ ТИЖДЕНЬ
/МЕТОДИЧНЕ ОБ’ЄДНАННЯ ВИКЛАДАЧІВ СТРУННО-СМИЧКОВИХ,
ДУХОВИХ ТА УДАРНИХ ІНСТРУМЕНТІВ/

 
25 серпня 2023 року, в режимі онлайн, з використанням платформи ZOOM, відбувся інструктивно-методичний семінар педагогічних працівників струнно-смичкових, духових та ударних інструментів мистецьких шкіл Харківщини. Він продовжив традиційний щорічний «Серпневий тиждень», початою викладачами музично-теоретичних дисциплін 22 серпня.
 
Під час семінару були розглянуті питання інформаційно-методичного супроводу роботи педагогічних працівників мистецьких шкіл; визначені ключові напрями подальшого руху в цьому напрямку. Директор Центру Тамара Самоварова підкреслила важливу необхідність впровадження нових педагогічних ідей та методичних знахідок до професійно-творчого розвитку викладача.

Переможець Обласного огляду-конкурсу педагогічної майстерності педагогічних працівників мистецьких шкіл Харківщини, викладач-методист ДМШ №7 імені М.Мусоргського Наталя Жученко розповіла, як вона застосовує в своїй роботі з початківцями певні інноваційні методики.
 
Викладач-методист ДМШ №12 імені К. Шульженко Олександр Басараб акцентував на виданні власних перекладень для блок флейти та валторни. Він розповів також про зручне використання цих збірок в сучасних умовах онлайн навчання.
 
Методист Ірина Добровольська-Войнорович ознайомила присутніх із планом роботи на перше півріччя нового навчального року.
 
Закінчився семінар музичним вітанням учнів ДМШ №9, 13 та духовим оркестром Солоницівської дитячої музичної школи.